Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

109 godina Gimnazije

Autor 13 окт 2017

PROKUPLJE- Prokupačka Gimnazija obeležila je 109 rođendan. Tim povodom učenici i nastavnici škole pripremili su prigodan program, koji su održali u Narodnom muzeju Toplice. Pored učenika i nastavnika Gimnazije, svečanosti su prisustvovali i predstavnici drugih obrazovnih i kulturnih ustanova, kao i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i većnik za kulturu Milica Erić.

-Ovde smo da obeležimo još jedan rođendan naše Gimnazije. Nadam se da će za sledeći 110 rođendan i veliki i važan jubilej, naša škola biti renovirana, jer kao prestižna obrazovna ustanova, čiji đaci redovno donose nagrade sa svih velikih takmičenja, ona to i zaslužuje, rekao je pozdravljajući prisutne goste v.d.direktora Gimnazije Dragoslav Minić.

Prokupački gimnazijalci su za ovaj dan kao i uvek pripremili bogat program. Svečanost je počela himnom „Bože pravde“ u izvođenju hora Gimnazije, kojim upravlja profesor muzike Tanja Cvetanović, a čiji članovi svojoj školi i gradu, sa najprestižnijih takmičenja, redovno donose nagrade.

Pored toga što su dobri đaci i muzičari, učenici ove škole talentovani su i za mnoge druge umetnosti. Svoje umeće i talenat na ovoj svečanosti su pokazali članovi Dramskog studija, Književne omladine, folklorne sekcije. Oni su se i ovaj put potrudili da dostojno predstave samo mali deo onoga što su naučili u svojoj „drugoj kući“ Gimnaziji.

Pre 109 godina prokupačka Gimnazija je otvorena na inicijativu načelnika u penziji Zaharija Hadži Arsića i nastavila da radi kao najeminentnija prosvetna ustanova celog Topličkog upravnog okruga. U prilog tome govore odlični i zapaženi rezultati na takmičenjima iz gotovo svih predmeta, a ovaj dan bio je prilika da se profesorima i učenicima Gimnazije, koji su postigli uspehe na takmičenjima dodele zahvalnice.


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=70036

13 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up