Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

20 slikara za 20 godina likovne kolonije “Boža Ilić”

Autor 13 јула 2017

PROKUPLJE- Dvadeset slikara iz Meksika, Bugarske, Makedonije, Banja Luke, Beograda i Prokuplja učestvovaće na 20. jubilarnoj likovnoj koloniji „Boža Ilić“. Kolonija počinje 14. jula okupljanjem slikara u Narodnom muzeju Toplice.

-U Muzeju ćemo biti već sutra popodne, a onda svi zajedno, nas dvadesetoro idemo u Božin rodni kraj, tačnije na Beli Kamen, gde ćemo boraviti do 21. jula, kada se kolonija završava, rekao je istoričar umetnosti u Narodnom muzeju Toplice i rukovodilac kolonije Dragan Popović. On je istakao da će ove godine kolonija početi na dan smrti (14.jul) ovog velikog slikara, u čiju čast slikari iz naše zemlje i sveta, stvaraju već pune dve decenije.
Uz podršku Opštine Prokuplje, Narodni muzej Toplice će ugostiti slikare iz Meksika, Bugarske, Makedonije, Banja Luke, Beograda i Prokuplja.
-Božin rodni kraj je uvek bio inspirativan za sve umetnike. Posebno su slikari uživali u prirodi ovog kraja, a svoje impresije su prenosili na svoja platna, koja su po završetku svake kolonije ostajala Muzeju, naglasio je Popović.
I ove godine se očekuje da broj slika koje će ostati u trajnom vlasništvu Narodnom muzeju Toplice bude 20. U toku kolonije slikari će posetiti i Božinu rodnu kuću u Žitnom Potoku.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=65045

13 јула 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up