Smiley face
U kategoriji Kuršumlija, Politika, Poslednje Vesti.

27. rođendan SPS: Socijalisti daju odgovore i nova rešenja

Autor 23 окт 2017

KURŠUMLIJA- U svečanoj sali SPS-a u Kuršumliji Opštinski odbor ove stranke zajedno sa rukovodstvom, članovima i simpatizerima, obeležio je 27 godina od osnivanja stranke u Kuršumliji. Svečanosti su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Žikica Nestorović, šef kabineta ministra Branka Ružića Dejan Milovanović, predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, zamenik predsednika opštine Nebojša Jović, predsednik SO Kuršumlija Dejan Lović i drugi.

Predsednik OO SPS Kuršumlija Milan Stepanović održao je prigodan govor. Prvo je podsetio na istorijat stranke od osnivanja do danas.

-Danas kada obeležavamo 27 godina postojanja i rada Opštinskog odbora SPS koristim priliku priliku da se sa dužnim poštovanjem prisetimo svih predsednika opštinskih odbora SPS u Kuršumliji od osnivanja pa do danas.

Za predsednika Opštinskog odbora SPS u Kuršumliji na prvoj konferenciji te već davne 1990 godine, izabran je drug Radivoje Pantić, danas isaknuti kuršumlijski književnik i pisac, predsednik književnog kluba “Milutin Uskoković”.

Nakon prvog predsednika rukovođenje partijom preuzima drug Mića Rakić, predsednik OO SPS Kuršumlija u periodu od 1997. do 2000. godine, u jednom teškom i delikatnom trenutku, kada je tadašnja SR Jugoslavija i Kuršumlija mučki napadnuta i bombardovana od strane NATO saveza.

Drug Batrić Filipović – Baća, bio je predsednik OO SPS u periodu od 2000. do 2004. godine. Važno je prisetiti se i odati priznanje jer su to naši drugovi koji su vodili Opštinski odbor u vreme kada je partija sprovodeći programska načela SPS bila najjača politička organizacija u Kuršumliji, u vreme kada je SPS samostalno vršila vlast u Opštini Kuršumlija, kada se u Kuršumliji radilo i gradilo.

Drug Mićko Stojčić bio je predsednik OO SPS Kuršumlija u dva mandata, od 2004. do 2010, u periodu kada je SPS nakon oktobarskih promena otišao u opoziciju i kada su naši članovi sa Drugom Mićkom i drugom Rajkom Nikolićem i ostalim dugogodišnjim članovima uspeli da sačuvaju partiju od linča takozvanih dosovskih kriznih štabova.

Drug Rajko Nikolić, osnivač SPS u Kuršumliji, predsednik od 2010. do 2014. i sekretar OO SPS od osnivanja. Nikolić je naš drug, prijatelj, koji je ceo radni vek proveo u očuvanju partije u Kuršumliji.

Rukovođenje Opštinskim odborom SPS preuzeo sam 2014. godine, kao najmlađi predsednik Opštinskog odbora SPS-a u Srbiji. Pripala mi je velika čast, ujedno i velika odgovornost za očuvanje i unapređenje partijske organizacije, partijske infrastrukture, kao i borba za neprolazne vrednosti slobode, jednakosti, ravnopravnosti-kazao je Stepanović.

Drzavni sekretar Zikica Nestorovic

U nastavku govora Stepanović je podsetio prisutne na preminule istaknute članove Baneta Prolovića i Mićka Tomovića, koji su, kako je rekao, dali nemerljiv doprinos radu i postojanju SPS-a u Kuršumliji.

Stepanović je zatim govorio o planovima partije u budućem periodu.

-Vreme je da mi, socijalisti, ponudimo nove odgovore i nova rešenja za najvažnija pitanja opstanka i razvoja naše opštine i države u 21. veku. Programska načela SPS imaju za cilj da omoguće sprovođenje sveobuhvatne modernizacije i reforme Kuršumlije u narednom periodu. Želimo da izgradimo Kuršumliju kao savremenu, evropsku, demokratsku, pravnu, građansku, slobodnu, ekonomski prosperitetnu, socijalnopravednu – snažnu opšinu, u kojoj će naši građani živeti životom dostojnog čoveka.

Da bismo uspostavili Kuršumliju kao jaku Opštinu, potreban je novi međugeneracijski sporazum. Kuršumliji je potreban veliki dogovor između mladih ljudi u srednjoj i zreloj dobi. Spoj mladosti i energičnosti sjedne i iskustva i mudrosti s druge strane, je najbolja formula za krizna vremena. Cilj naše partije i našeg rukovodstva u Kuršumliji je da mirimo zavađeno, da spajamo razdvojeno. Socijalistička partija Srbije je brojan i dobro organizovan tim ozbiljnih ljudi, za ozbiljna vremena koja su pred nama-kazao je Stepanović.

Prisutne je pozdravio i državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Žikica Nestorović, koji je kazao da prenosi pozdrave od potpredsednika SPS Branka Ružića, koji zbog obaveza nije mogao da dođe.

Nakon svečanog dela za prisutne je priređen koktel.

 

 

 


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=70668

23 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

6 komentara za “27. rođendan SPS: Socijalisti daju odgovore i nova rešenja”

 1. Toplicanin

  Naslednici komunista, protivnika izvornog srpstva i pravoslavlja!

 2. Marija

  Od 45 do danas na vlasti ( s malim prekidom) i evo kako nam je.

 3. jerotije

  podjite od 2000. sta mozete da kazete,mi smo do tada imai normalan zivot,nismo razmisljali sta skuvati za rucak.

 4. mila

  ucini ti nesto da bi nam bilo bolje, ne kukajte vise, trazili ste ,gledajte

 5. SOLUNAC

  Zasto nisu prisustvovali i socijalisti tom skupu

 6. Slaviša

  Druže Milane ove reči deluju plemenito u vreme prostakluka i opšteg primitivizma u politici. Sabornost koja provejava kroz reči upućene svima treba da osveste sve koji slušaju.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up