Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti, Preko plota.

52. Župska berba: Grožđe, vino i muzika!

Autor 26 сеп 2015

ALEKSANDROVAC- Župa je uvek rađala sunce, nosila novi dan – ovogodišnji je slogan 52. Župske berbe u Aleksandrovcu, koja je ove godine trajala od 24. do 27. septembra. Dobri poznavaoci vina koje smo u vinskoj ulici sreli rekli su nam da su župska vina iz godine u godinu sve bolja i kvalitetnija, što su nam potvrdili i brojni posetioci. U razgovoru sa ovdašnjim proizvođačima grožđa i vina saznali smo da je ovogodišnja berba jedna od berićetnijih pa s razlogom možemo očekivati da će se i naredne godine na Župskoj berbi piti kvalitetna vina.

DSCN9508 DSCN9510

Bogat programski sadržaj upotpunili su koncerti Dragane Mirković, Dženana Lončarevića, Crvene Jabuke, a večeras će koncerte održati Pinkove zvezde i Lado Leskovar. Prema onome što smo na licu mesta zabeležili i ova privredno-turistička manifestacija okupila je veliki broj posetilaca, vinara i vinogradara. Zdravice, pesme o vinu, nastupi kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa, samo su deo onoga što su posetioci Župske berbe tokom četiri dana, koliko ove godine traje, mogli da vide na bini u centru Aleksandrovca.

DSCN9531 DSCN9522

I ove godine u vinskoj ulici,  svoje proizvode od grožđa izložio je veliki broj  proizvođača vina a po tradiciji nije izostalo ni točenje vina iz čuvene fontane vina, koje se i ove godine u neograničenim količinama točilo za posetioce manifestacije.

U vinskoj ulici sreli smo veliki broj proizvođača vina, koji su, svaki na svoj način, tvrdili da je njihovo vino najkvalitetnije a ono što nas je najviše obradovalo bilo je to da smo čuli da su vinogradari zadovoljni ovogodišnjim kvalitetom i prinosom grožđa.

Radivoje Raja Sljivic DSCN9514

Radivoje Raja Šljivić iz obližnjeg Aleksandrovačkog sela Botunje, redovni je posetilac ove manifestacije. Radni vek proveo je u nekadašnjoj kruševačkoj firmi 14. oktobar a danas kao penzioner obilazi bez malo sve manifestacije u Srbiji.

-Bio sam i na Oplenačkoj berbi u Topoli i tamo se prodavalo župsko vino, kaže Raja, jedan od mnogobrojnih posetilaca ovogodišlje 52. Župske berbe u Aleksandrovcu dodajući da je Župska berba iz godine u godinu sve bolja.

Organizatori su za posetioce spremili bogat kulturno-umetniki program tokom sva četiri dana trajanja manifestacije a tokom jučerašnjeg dana manifestaciju je posetio i veliki broj blačkih penzionera. Njihov dolazak na Župsku berbu organizovan je od strane Udruženja penzionera opštine Blace.

DSCN9520 DSCN9515

 

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=37407

26 сеп 2015. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up