Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

90 godina Poljoprivredne škole

Autor 10 окт 2017

PROKUPLJE- Poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja” u Prokulju obeležila je 90 godina postojanja i uspešnog rada. Tim povodom u Domu kulture održana je svećana akademija na kojoj su, osim đaka i profesora škole, prisustvovali zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović sa saradnicima, predstavnici topličkih opština, poljoprivrednih škola iz Svilajnca, Leskovca, Svrljiga i drugih opština, privrednog, javnog i društvenog života prokupačke opštine.

Govoreći na akademiji direktor škole Nebojša Bjelić istakao je da se u ovoj obrazovnoj vaspitnoj ustanova u proteklih devet decenija upisalo 24 hiljade redovnih i više od pet hiljada vanrednih đaka.
-Iz učionica škole izašlo je pregršt diplomiranih srednjoškolaca koji su kasnije postali dobri domaćini, vrsni stručnjaci,profesori srednjih škola i univerziteta, istaknuti javni i kulturni radnici, dobri i pošteni ljudi.Održavanje tradicionano dobrih stvari u školi i organizovanje novih aktivnosti koje nalaže savremeni obrazovni i vaspitni tokovi u nastavi su naš prioritet, koji se kontinuirano sprovodi u poslednje tri godine.Osim unapređenja nastavnog procesaškola je u poslednje tri godine dobila savremena nastavna sredstva i učila,nove kabinete i opremu,fasadu i mokre čvorove, a školska ekonomija poljoprivredne i druge neophodne mašine za obavljanje praktične nastave, rekao je Bjelić istakavši da je škola u proteklih 90 godina dala veliki dobrinos razvoju poljoprivrede u ovom delu Srbije.
Prema njegovim rečima u poslednjih nekoliko godina škola kroz mnoge projekte i donacije unapređuje svoj rad.
Za realizaciju projekta podrške EU srednjem stručnom obrazovanju u Srbiji škola je dobila opremu u vrednosti od 100 evra, donaciju japanske vrede u vrednosti od 72 hiljade evra, a Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije9,5 miliona dinara.
-Saradnja sa lokalnom samoupravom bila je na izuzetno visokom nivou.Za rekonstrukciju mokrih čvorova, podova, hidranata i nabavku novog nameštaja iz budžeta Opštine izdvojeno je 6,5 miliona dinara, izjavio je direktor naglasivši da su oni u proteklom periodu imali dobru saradnju i sa privrednicima i ustanovama iz Prokuplja i drugih topličkih opština.


Zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović istakao da je škola do sada uvek bila, a to će biti i u narednom periodu, rasadnik doprih poljoprivrednih stručnjaka i domaćina koje su svoje znanje i rad pokazivali i dokazali na prokupačkim i topličkim poljima.
-Prokupačka opština je poljoprivredni kraj i najveći deo njenog stanovništva bavi se ovom granom privrede. Zbog toga će lokalna samouprava uvek podržavati i pružati adekvatnu pomoć razvojnim projektima škole, izjavio je on.
Na svećanoj akademiji za podršku i pomoć u ostvarivanju ciljeva i dostignuća u školi dodeljene su i zahvalnice.
Zahvalnice su dobili član Opštinskog veća Opštine Prokuplje zadužena za resor prosvete Maja Aranđelović, Dom učenika srednjih škola, pekara “Paša”, agencija “Konsultant-Agrar” i restoran “Olimpic Redidense“ iz Prokuplja, mlekara “Lazar”, destilerija “Mimi” i “Mija” iz Blaca, “Planinka” iz Kuršumlije i “Vino kalem” iz Velikog Drenovca kod Trstenika.
Povodom jubileja škole štampana je Monografija Poljoprivredne škole pod nazivom” 90 godina rada” autora prof. Sibina R. Šovića.
Direktor Nebojša Bjelić za nekadašnje profesore priredio je prijem u školi. U bogatom kulturno-umetničkom programu učestvovali su učenici škole.

 


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69872

10 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “90 godina Poljoprivredne škole”

  1. beriljac

    Olimpik dobio zahvalnicu zbog izreke “ja tebi ti meni”

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up