Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Aktivisti Crvenog krsta pokazali veštine

Autor 11 сеп 2017

PROKUPLJE- U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana prve pomoći Omladinska terenska jedinica “Miloš Mirković” Crvenog krsta Prokuplje, prikazala je građanima kako i na koji način se pruža prva pomoć prilikom nezgoda u kući.
Sekretar Crvenog krsta Dragan Subotić naglasio je da je ova akcija sprovedena uz pomoć učenika Medicinske škole “Dr Aleksa Savić”.

– Velika pažnja poklanja se sticanju znanja iz prve pomoći. Ove jedinice, zajedno sa drugima, treba da budu osposobljene i spremne da prve deluju u nesrećama, rekao je on i dodao da sekcije prve pomoći Medicinske škole i osnovnih škola rade tokom cele godine i da su na mnogim opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima pokazali veliko znanje i veštinu.
Nastavnik zdravstvene nege Medicinske škole Biljana Milenković naglašava da su oni građanima pokazali kako i na koji način se pruža pomoć kod opekotina, strujnog udara, posekotina, zagušenja zalogajem kao i način oživljavanja odojčadi i odraslih osoba.
– Blagovremena i pravilno pružena prva pomoć kod povreda u kući spasila je mnoge živote, izjavila je ona i dodala da je zbog toga važno da svaki pojedinac zna kako i na koji način da reaguje u takvim situacijama.
Volonter Tamara Dobrosavljević podvlači da je jedinica prve pomoći ovom akcijom sprovela volonterski projekat pod nazivom “Prva pomoć za sve” uz podršku Resurs centra “Proaktiv Niš”, u okviru programa “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta.
– Jedan od ciljeva ove akcije je da podstaknemo da se što više naših sugrađana osposobi u znanjima i veštinama u pružanju prve pomoći, kao i da utičemo na smanjenje rizika i sprečavanje nezgoda u kući, izjavila je ona.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=68229

11 сеп 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Aktivisti Crvenog krsta pokazali veštine”

  1. protiv kratke pameti

    Do juče vozio direktoricu,a sad “napreDNO” postao sekretar Crvenog krsta. Ovo je zemlja čuda

  2. beriljac

    Greška. Nije vozio direktoricu,već sekretaricu. Da je šofer .to jeste.Ovo je zemlja presvučenih radikala i rialitija

  3. Profa 2004

    Svako se snalazi na način koji mu je dostupan i logičan samo treba to znati i umeti. NapreDNO ali ima tu još prikrivenog mulja sa dna………..

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up