U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Ambasador Rusije Čepurin u Kuršumliji: Vezan sam za ovaj kraj jer pijem prolom vodu

Autor 9 okt 2015

KURŠUMLIJA- Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin posetio je danas Kuršumliju gde je sa rukovodstvom opštine razgovarao o potencijalima ovog kraja. Čepurin je kazao da, iako je prvi put u Kuršumliji, vezan je za ovaj kraj jer se u ambasadi Rusije u Beogradu pije prolom voda.

IMG_0278 IMG_0284

O opštini Kuršumlija ambasadora je informisao predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić koji je govorio o privrednim potencijalima. On je kazao da ima uslova za razvoj drvne industrije, poljoprivrede, posebno jagodičastog voća, i turizma. Vidić je posebno istakao da Kuršumlijska banja dugo ne radi i da u centru grada na izuzetnoj lokaciji postoji prazna hala konfekcije, pogodna za bilo koji biznis. Predsednik je  kazao ambasadoru da je ruski kapital dobrodošao u Kuršumliju. O saradnji ovog kraja i Rusije ambasadora Čepurina je informisao direktor Planinke Radovan Raičević. On je kazao da poslednjih godina sve više turista iz Rusije dolazi u Prolom banju i da se prolom voda izvozi u Rusiju. Raičević je posebno istakao dobru saradnju sa ruskim lekarima.

Pročitajte i...  Postavljena novogodišnja jelka

Ambasador Čepurin je rekao da mu je izuzetno zadovoljstvo što je prvi put došao u Kuršumliju i posebno podvukao toplinu sa kojom je dočekan.

-Mislim da je kraj jako bogat, što se tiče prirode i ljudi. Siguran sam da će imati dobru budućnost. Vrlo je dobro da ovde dolazi i više turista jer Prolom banja je poznata u čitavom svetu. Ja se nadam da će više Rusa dolaziti na odmor a to zavisi od dve temeljne stvari: Kao prvo mi se nadamo da se Rusija posle poteškoća polako stabilizuje a druga je stvar je prednost što imamo bezvizni režim sa Srbijom, i naravno pozitivno usmerenje kod našeg naroda prema Srbiji. Jako je važno da avio sabraćaj i trasfer budu što konforniji i brži, to bi omogućilo veći protok turista-kazao je ambasador Čepurin i dodao da je na neki način vezan za ovaj kraj jer se u ruskoj ambasadi u Beogradu pije prolom voda.

Pročitajte i...  Rešava se problem vodosnabdevanja u Baćoglavskoj ulici

Ambasaor Čepurin je obišao manastir Sveti Nikola, gde ga je o istorijatu informisao direktor biblioteke Dragan Simić. Nakon toga otputovao je u Prolom banjo gde će ostati nekoliko dana.

IMG_0282 IMG_0285

(Tekst je objavljen u okviru projekta “Kuršumlija na dlanu”, koji sufinansira opština Kuršumlija)

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course
download huawei firmware
Free Download WordPress Themes
udemy course download free

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=37913

9 okt 2015. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Ambasador Rusije Čepurin u Kuršumliji: Vezan sam za ovaj kraj jer pijem prolom vodu”

  1. Ceca

    To je ono o cemu pricam,svaka cast Rasi pametan,vredan,radan i domacin.Samo napred

  2. Aleksandar

    Kakve veze Raša ima da dočekuje ambasadora u zgradi SO. On ga je trebao sačekati u prolom banji kao njen direktor. Čemu služi predsednik opštine.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up