Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Badnje veče u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Blacu: Zlatnik iz česnice izvukao Nicolas Zajić iz Beča

Autor 6 јан 2018

BLACE- U prisustvu velikog broja vernika u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Blacu na Badnje veče služeno je večernje bogosluženje a nakon toga usledilo je osvećenje i paljenje badnjaka.

Po prvi put u istoriji blačke crkve deca su imala tu čast da lome česnicu u kojoj je bio zlatnik dar Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Blacu.

Zlatnik je pronašao desetogodišnji Nicolas Zajić iz Beča ( Austrija) koji sa svojim roditeljima božićne praznike provodi kod svoje bake Vere u Blacu.

Nicolas koji živi u Beču kršten je upravo u ovom hramu gde je imao veliku čast da od velikog broja dece koja su učestvovala u lomljenju česnice bude taj koji je dobio zlatnik.

Sveštenstvo Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Blacu svim vernicima čestitalo je najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

-Velika je radost nas sveštenika kada vidimo da Blace živi i da nas u velikom broju ima na našoj molitvi u kojoj dočekujemo jedan od najvećih praznika, rekao je između ostalog prisutnim vernicima sveštenik Duško Kaplarević koji je istakao da je u ovom hramu po prvi put ove godine u istoriji Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Blacu lomljena česnica u kojoj je bio zlatnik.

-Radovali smo se, podelili smo i česnicu u kojoj je bio zlatnik a onaj koji se obradovao zlatniku je Nicolas Zajić koji je došao iz Beča da u Blacu provede božićne praznike. Eto Božijim blagoslovom došao je do zlatnika koji će nadamo se da čuva zauvek. Svima neka je srećno Badnje veče i da u zdravlju da dočekamo Božić, najradosniji praznik. Da ste živi i zdravi i Bogom blagosloveni, rekao je sveštenik Duško Kaplarević.

U  Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Blacu časno i dostojanstveno kao što to i dolikuje velikom hrišćanskom prazniku uz sve prateće verske obrede i u prisustvu velikog broja vernika obeleženo je Badnje veče.

 


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=74513

6 јан 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Badnje veče u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Blacu: Zlatnik iz česnice izvukao Nicolas Zajić iz Beča”

  1. Анонимни

    Sve zivo pobeglo u beli svet a Blacka sela prazna.Strasno.Hristos se rodi.

  2. Blacanin

    Bravo Nicolas, srecno.
    Hristos se rodi.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up