Smiley face
U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Bend ”Crveni karton” iz Kruševca, jedan od učesnika Kuršumlijske gitarijade

Autor 16 јуна 2017

KURŠUMLIJA- Pank-rok sastav “Crveni Karton”, jedan je od sedam bendova koji će se takmičiti na Gitarijadi u Kuršumliji, i boriti  za jednu od nagrada, Grupa je oformljena 2010. godine u Kruševcu,  ubrzo izdaju album „Bekstvo u realnost“ a 2015 album “Buđenje” za “Take it or leave it records” kada snimaju i spotove i počinju da osvajaju scenu u Srbiji.  Tome su doprineli oštri, kritički, tekstovi prema sistemu i različitim društvenim grupacijma. Sadašnju postavu čine: Vladica Ristić,  vokal, Stevan Pavlović, gitara, vocal, Igor Mladenović, bas gitara, vocal, Ivica Luković, bubanj.

 Sviraju na svim prestižnijim festivalima poput: Exit, Arsenal, Green heart fest, Karneval u Vrnjačkoj banji
Njihove pesme „Ima nade”, “Za bolje sutra“, „Budjenje“, „Da predjemo na stvar“… govore o receptu za bolji i uspešniji život u danas sve demoralisanijem društvu.

Celokupna priča benda simbolično oslikava kolaps kompletnog sistema vrednosti u društvu, koji  je pokucao na vrata pre par decenija a sve zbog ljudi, korporacijskih giganata, čiji je jedini cilj novac hedonizam I megalomanija. „Buđenje“ se ubrazano širi svuda po Srbiji, a Crveni karton je postao glas nove generacije I nada. Nastupi su unapred rezervisani po tri meseca, pod sloganom :„Za bolje sutra, da zaboravim na juče, Da danas živim kako bi trebalo“

Inače, ove godine bend nastupa na sedmom Arsenal festu, druge večeri na Garden stage-u, na festivalu Prnjavor stock, 035 FEST u Jagodini, Kuršumlijskoj gitarijadi, na festu Vračar Rocks…. Imali su zajedničke koncerte sa Atheist repom u Zaječaru , Popečiteljima u Leskovcu, sa pank veteranima Dza ili bu u Požarevcu, Jagodini I Kruševcu,  sa Čovekom bez sluha  u Nišu i sa novosadskim pankerima Divlje svinje u Klubu Fest u Zemunu.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=63756

16 јуна 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up