Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Beograd, Kalemegdan: Izložba „Toplički ustanak“

Autor 16 јуна 2017

PROKUPLJE/BEOGRAD- Narodni muzej Toplice i Muzej žrtava genocida iz Beograda priredili su izložbu „Toplički ustanak 1917. godine“ na Kalemegdanu u Beogradu. Uzložba je organizovana kako bi se žitelji glavnog grada i posetioci upoznali sa značajem važnog i jedinstvenog istorijskog događaja, kakav je Toplički ustanak.

-Ovo je prvi put da izlažemo na otvorenom u našem glavnom gradu. Povod za organizovanje ovakve izložbe je svakako stogodišnjica Topličkog ustanka, jedinstvenog istorijskog događaja u našoj zemlji, ali i celoj Evropi u vreme Velikog rata, rekao je direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić i dodao da su na petnaest panoa predstavljena dokumenta i fotografije, koje su najznačajnije za ovaj narodni ustanak, jedini takav u tada porobljenoj Evropi.
Saradnja Muzeja žrtava genocida iz Beograda i Narodnog muzeja Toplice biće nastavljena i ubuduće zajedničkim promocijama. Prva takva dogodiće se 26. juna, kada će prokupački muzej beogradskoj publici u Domu vojske predstaviti knjigu istoričara Petka Marijanovića „Toplički ustanak“ i prvi broj „Topličkog zbornika“.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=63780

16 јуна 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up