Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Blace: Održana edukativna tribina za slepe i slabovide o značaju korišćenja mobilnih telefona i računara

Autor 12 окт 2017

BLACE- U Blacu je danas održana tibina koja je imala za cilj da slepim i slabovidim osobama pruži edukaciju na temu koja se ticala govorne tehnologije i korišćenju mobilnih telefona koji “govore” a slepim i slabovidim osobama dosta pomažu u svakodnevnom životu.

Tribini su pored članova Međuopštinske organizacije slepih Kuršumlija, koji žive na teritoriji opštine Blace, prisustvovali i predstavnici ostalih udruženja osoba sa nekim invaliditetom kao i predstavnici lokalne samouprave Opštine Blace.

Kako nam je Zoran Radisavljević predsednik MOSSS Kuršumlija rekao današnja edukativna tribina je deo projekta – Jedan za drugog koji sufinansira opština Blace.

Predavanje su održali predstavnici udruženja korisnika asistivnih tehnologija, Nikola Đorđević i Milan Nedeljković, koji su ujedno i članovi gradske organizacije slepih Beograd.

Na predavanju se moglo čuti niz korisnih informacija koje su u svakodnevnom životu veoma korisne za slepe i slabovide osobe ali i za osobe sa ostalim invaliditetima.

Prema rečima Zorana Radisavljevića, na predavanju je bilo osvrta i na temu koja se ticala kretanja ljudi koji koriste beli štap s obzirom da se 15. oktobra obeležava i Dan slepih.

Od Nikole Đorđevića, predavača iz Beograda, inače poreklom iz blačkog sela Višesela, saznajemo da pored toga što je na današnjoj tribini bilo reči o upotrebi mobilnih telefona koji “govore”, bilo reči i o značaju korišćenja i laptopa, kod slepih osoba.

Ispred lokalne samouprave današnjoj edukativnoj tribini, prisustvovali su Dragana Radenković, ispred kabineta predsednika Opštine Blace i Miroljub Krasić iz opštinske uprave opštine Blace.

-Ova vrsta edukacije za cilj ima da poboljša kvalitet života osobama sa invaliditetom i lokalna samouprava opštine Blace ovakve i slične radionice uvek će podržavati, rekla je Dragana Radenković, ispred lokalne samouprave opštine Blace.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69972

12 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up