Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Blace: Popravljaju se seoski putevi

Autor 7 сеп 2017

BLACE- Opština Blace i Javno komunalno preduzeće – Blace punom parom rade na popravci putne infrastrukture u mesnim zajednicama sa teritorije opštine Blace. Obilazeći ove radove od meštana smo saznali da su jako zadovoljni onim što je do sada urađeno jer se radi o za njih veoma bitnim i važnim putevima koje svakodnevno koriste.

Dogovor koji je postignut sa predsednicima mesnih zajednica sa teritorije blačke opštine uveliko se realizuje a radi se o popravci putne infrestrukture u blačkim selima.

Radove na popravci putne infrastruktue koji se odvijaju u blačkim selima danas je obišao i pomoćnik predsednika opštine Blace, Miroljub Marković.

Pre mesec i po dana zabeležili smo kako se odvijaju radovi na popravci puteva u selu Više selu, Muzaću, Rašici, Jošanici, a ovoga puta obišli smo sela Čungulu i Međuhanu.

-Kao što smo se i obećali na sastanku sa predsednicima mesnih zajednica sa teritorije Opštine Blace, radimo na popravci putne infrestrukture u blačkim selima. U međuvremenu smo odradili 900 metara puta u selu Đurevac, 3,5 km puta u selu Prebrezi, oko 700 metara u selu Džepnici, u Jošanici je urađeno oko 50 propusta i popravka lokalnih puteva, trenutno se radi 1.700 metara puta Donji Kaševar  – Čungula, kao i atarski put u selu Međuhani koji povezuje ovo selo sa asfaltnim putem prema Blacu a rade se i prilazni putevi prema Pridvorici, saznajemo od Miroljuba Markovića pomoćnika predsednika Opštine Blace koji je posebno napomenuo da velika zahvalnost ide svim zaposlenim u JKP Blace koje je u poslednjih godinu i po dana doživelo pravi preporod.

-Rezultati su vidljivi kao i njihov učinak, napor, entuzijazam i volja da unaprede svoje preduzeće i opštinu Blace, ističe pomoćnik predsednika Opštine Blace, Miroljub Marković.

 

Zahvalnost lokalnoj samoupravi i JKP Blace, uputili su i meštani sela Čungule gde ističu da je što se tiče popravke putne infrastrukture urađeno dosta.

-Svakako da smo veoma zahvalni lokalnoj samoupravi Opštine Blace i Javnom komunalnom preduzeću Blace, jer su nam izašli u susret i omogućili da i mi budemo deo sveta. Trenutno se radi put koji spaja četiri sela – Čungulu, Bace, Suvi Do i Kaludru a urađen je i atarski put koji spaja Barbatova, Čungulu i Kaševar, ističe Saša Ilić iz Čungule, inače, odbornik u SO Blace.

I stariji meštani ovog sela, Božidar i Radiša Ilić veoma su zadovoljni jer ovo je za njih veoma bitan putni pravac koji je do sada bio u jako lošem stanju.

Predsednik MZ Vrbovac, Mikica Stevanović ističe da je su zavidni rezultati na popravci putne infrastrukture postignuti i u njihovoj mesnoj zajednici.

-Iskopano je oko 1,5 km kanala, od ponedeljka kreće probijanje puta buldužerom,      a u međuvremenu je urađen put prema Stublini, lovačkom domu i crvkici , zahvalni smo i lokalnoj samoupravi i JKP Blace na čelu sa direktorkom Snežanom Savić, ističe predsednik MZ Vrbovac, Mikica Stevanović.

Predsednik Mesnih zajednica Međuhana i Šiljomana, Gorjan Vasiljković ističe da se kao predsednik MZ ovih sela veoma zalaže da otkloni postojeće probleme u ovim selima a sve to uspeva uz dobru saradnju sa lokalnom samoupravom koja im izlazi u susret.

-U proteklih pet meseci koliko obavljam funkciju predsednika Mesnih zajednica Međuhana i Šiljomana, mnogo je urađeno. Popravljena je rasveta na školskom igralištvu, očišćeni su kanali kroz selo i stavljeni propusti, izvršena je rekonstrukcija električne energije u donjem delu sela a u planu je ista rekonstrukcija i u gornjem delu sela. Očišćeno je oko 3 km puta. U Gornjoj Međuhani je u toku obnova puta od velike važnosti jer rasterećuje saobraćaj u donjem delu sela kojeg koriste meštani Pridvorice, Kačapora, Brežana, Pretrešnje i Gornje Jošanice u dužini od oko 1200 metara a u planu jei nasipanje ovog puta, ističe Gorjan Vasiljković dodajući da Gornja Međuhana ima 98 stanovnika od čega 24 deteta.

Predsednik MZ Međuhane i Šiljomane , Gorjan Vasiljković ističe da je izuzetno zadovoljan saradnjom koju je ostvario sa lokalnom samoupravomopštine Blace dodajući da uz sve to odličnu saradnju i maksimalnu podršku i pomoć ima i od meštana ovih sela.

Radovi na popravci putne infrastrukture u selima blačke opštine i dalje se nastavljaju.

 

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=68078

7 сеп 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

14 komentara za “Blace: Popravljaju se seoski putevi”

 1. Koji meštani sela Čungula,Donja Cungula zapoceto pred izbore i tako ostalo,ovo je sramota,najvise dece i mladih u Donjoj Cunguli njih ne zanima kako ta deca idu u školu putevi zarasli u bagrenje,na cast nek im,sluzi, nasipuju puteve gde nema žive duse.Gospodo dodjite da smimite pravo stanje nemojte samo da pricate.Put kojim deca idu u školu nasut je ne peskom nego kamenjem, provozajte se gospodo vasim limuzinama pa pogledajte kako ste nam pomogli!!!

 2. ....

  Alo bre popunite ove rupe betonom a ne peskom…..poginuce neko…..put za stubal je katastrofa uzas blagi……

 3. Blačanin

  A odakle li je taj zeleni kamen za nasipanje i koliko li košta kamion?

 4. mestanin D.Cungule

  Donju Cungulu je od Opstine Blace zaboravljena sve sto je napisala Jelena sve je istina nebih da ponavljam isto ovo je velika bruka i sramota moramo da se stidimo da pozovemo nekog da nam dodje u posetu, sest dece koja idu u skolu su iz Donje Cungule bruka i sramota zivimo u 21 veku.

 5. vama je reka problem i voda za pice,…. putevi su zadnja stvar…

 6. ТРЛА БАБА ЛАН

  pogledajte komentare i bezite odatle,vidite da ne vredi da lazete narod vise.

 7. Kako u one rupe ka stublu sipa se rizla ,bas super…sta reci

 8. sofronije

  CIGANIN HVALI SVOGA KONJA A
  BATA HVALI DIREKTORKU KOMUNALNOG

 9. Dejan

  I kod mene nije bolje samo poravnali napravili blato ,zato kad padne kisa dece nece moci da prodju.I sedece kuci .

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up