Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

“Bog” pobrao aplauze

Autor 20 апр 2017

PROKUPLJE- Članovi Dramskog studija prokupačke Gimnazije izveli su na sceni “Hranislav Dragutinović”, u Domu kulture Prokuplje, predstavu “Bog”, sa kojoj su nedavno osvojili nagradu na Pozorišnim susretima gimnazija Srbije u Kragujevcu. Antička scenografija, humor, specijalni efekti sa dimom, oduševili su gledaoce.

-Pred našom publikom uvek igramo sa još većim žarom nego bilo gde drugde. Jedno je sigurno, uživali smo na sceni i ovaj put, ali sigurni smo da je i publika zajedno sa nama. Sve što smo postigli sa ovom predstavom ne bismo uspeli bez reditelja Zorana Cvetkovića, istakli su glumci Dramskog studija.
Članovi ove neobične, ali ozbiljne glumačke trupe, različito shvataju ovo iskustvo, ali su svi saglasni oko jednog, Kragujevac im je otvorio nove poglede na svet.
-Trudili smo se i uvek nastupamo tako da na sceni damo svoje najbolje izdanje. Mi u ovom našem Studiju zajedno rastemo, menjamo uloge, lica i navike i dobijamo priliku da makar na kratko budemo neko drugi, naglasili su vidno zadovoljni prokupački mladi i talentovani glumci, ističući da gluma svima njima daje nešto neponovljivo.
Ova predstava publiku ostavlja oduševljenom sa jedne strane i pomalo zbunjenom sa druge. Možda je najbolji komentar bio upravo onaj koji je, nagradivši je brojnim nagradama, dao kragujevački žiri, a u njemu se između ostalog kaže „Svakako nije uobičajeno kada tri glumca ustanu iz sedišta publike i glume da su gledaoci, a ustvari glume da glume da su gledaoci. Iako su nas ostavili pomalo u konfuziji, njihov talenat je bio evidentan, pa su dobili i stajaće ovacije.“

Predstavu je po tekstu Vudija Alena režirao Zoran Cbvetković.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=61034

20 апр 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up