Smiley face
U kategoriji Kuršumlija, Politika, Poslednje Vesti.

Burna sednica SO Kuršumlija: Opozicija više za govornicom nego u stolicama, smenjeni neki direktori i izabrani novi

Autor 29 сеп 2017

KURŠUMLIJA- Danas je održana najduža sednica SO Kuršumlija u ovoj godini. Razlog tome je obiman dnevni red ali više od toga brojne primedbe opozicionih odbornika. Sproveden je koalicioni sporazum između SNS i SPS, kojim je SPS postala deo vladajuće večine. Filip Filipović (SPS) izabran je za zamenika predsednika skupštine a Rajko Nikolić za člana opštinskog veća. Došlo je do razrešenja nekih direktora i imenovanje novih.

Za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Kuršumlija imenovana je Jasmina Savić. Dosadašnji VD direktora Ivan Kovačević, kako saznajemo, biće prosvetni inspektor. Došlo je do promene na čelu Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta “Kuršumlija. Za VD direktora izabran je Radoljub Stojčić dok će dosadašnji VD Goran Đorđević, kako saznajemo, biti zamenik direktora.

Posle sprovednog konkursa skupština je danas imenovala Vojimira Čarapića za direktora JPKD “Toplica”, Dragana Simića za direktora Ustanove za sport Sportski centar “Kuršumlija” i Nevenu Dragović za direktora Centra za socijalni rad “Borovnjak”.

Primedbe opozicije

Pre usvajanja dnevnog reda opozicioni odbornici Zvezdan Ristić (SRS), Oliver Milosavljević (Dveri) i Slavko Ilić (Gvozdeni puk) imali smu mnogo primedbi na tačke dvenog reda, one koje su uvrštene i one koje po njihovom mišljenju nisu.

Ristić je predložio desetak novih tačaka ali ni jedan njegov predlog nije usvojen. On je najviše imao primedbi na, kako je rekao, medijski mrak. Ristić je zahtevao da se odmah pozove TV Kuršumlija da snimi sednicu i kasnije prikaže. Njegov predlog su podržali i Ilić i Milosavljević. Predsednik skupštine Dejan Lović mu je odgovorio da su sednice javne i da koja god televizija hoće, može da ih snima. Ristić je insistirao da to bude TV Kuršumlija i tražio da se sednica prekine i pozove ta televizija. Rekao je da je za to dovoljno dva minuta.

Odbornik Dveri Oliver Milosavljević je takođe više puta izlazio za govornicu a jedna od primedbi mu je bila što mu je materijal za sednici dostavljen na disku. On je tražio da se sednica prekine i materijal dostavi na papiru. Milosavljević je pitao predsednika skupštine Dejana Lovića kako on zna da on (Milosavljević) ima gde da stavi disk i pročita materijal.

Slavko ilić je u svom maniru više vremena proveo za govornicom nego u skupštinskoj stolici. Od brojnih dopuna dnevnog reda jedna mu je usvojena. Naime, on je tražio da odbornici raspravljaju o zabrani Sportskog centra da FK Kaćuša trenira i igra svoje utakmice na gradskom stadionu. Njemu je odgovorio direktor SC Dragan Simić. On je objasnio da je FK Kaćuša prošle sezone istupila iz takmičenja u Topličkoj okružnoj ligi i da je nadležni fudbalski organ suspendovao klub na godinu dana. On je pojasnio da klub može da trenira na pomoćnom igralištu i jednom nedeljno na glavnom terenu ali ne može da igra utakmice jer, kako je kazao, ne takmiči se u ligi koju organizuje nadležni fudbalski organ. Posle podužeg prepucavanja ova tačka je uvrštena u dnevni red.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69184

29 сеп 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

13 komentara za “Burna sednica SO Kuršumlija: Opozicija više za govornicom nego u stolicama, smenjeni neki direktori i izabrani novi”

 1. слобода

  Стварно треба ово видети уживо. Ко једном види само луд може да гласа за власт

 2. Kursumlicanin

  Cestitam novim direktorima ali ne treba zavoraviti ni stare. Ne može se izbrojati koliko je ulica asfaltirano poslednjih godina i koliko je puteva popravljeno

 3. treba biti realan

  goran đorđević je svih ovih godina bio najviše kritikovan ali su rezultati iza njega može da priča ko šta hoće ali on je učinio mnogo da ne gazimo blato

 4. Miki Maus

  Goran i Koča su smenjeni ali mislim da su radili dobro, koliko im je dozvoljavao budžet. Turistička je prezentovala naše potencijale na svim mogućim manifestacijama što je njen posao dok je Direkcija asfaltirala mnogo ulica i puteva

 5. sasa>

  Ocigledno da SNS ne zna sama da vrsi vlast pa ukljucuje SPS

 6. Raca

  Sve pohvale za bivse direktore, pa oni su uspeli sto mnogi pre njih nisu a najveci su im uspesi sto nam je grad u katakombama pa nemoze ni pesaka da se prodje kroz centar a ne kolima i sto su ugasili manifestacije kao sto su kulturno leto i gradski turnir u malom fudbalu, a za Simica pitanje. Sta njega zanima u kojoj ligi igra Kacusa i dali ce ona da igra opstinsku ligu Zitoradja, Subotica ili ce da igra prijateljske utakmice, to nije njegovo kao direktora Sporskog centra da odlucuje

 7. ЂОЛЕ

  А ШТА БИ СА УКРАДЕНОМ ШКОЛОМ

 8. Dosa

  Dobro, i šta bi sa Kacusom al može da igra trenira i koristi pomoćne prostorije!?Možda treba Sima da se pita da bi se objavilo, ili u naslovu stoji a i nije neka vest. Ja bih pre rekao da je nekako lepše reci da je posle tri godine Fk Kacusi jednoglasno izglasano korišćenje istih .U ime Fk Kacusa i lično ime hvalaaaaaa!!!!

 9. Posmatrac

  Raco neka igraju koju god hoce ligu, ali onu iz koje se negde napreduje. A ovi igraju neki turnir ko zna za sta, a prvak ne upada nigde.
  Cenim da nas Sima koji je igrao sa svima nama nema nista protiv bilo koga, cak sta vise za tri meseca se vidi velika promena dole na igralistu i hali. Ali kako sam cuo Kacusa je iz nekog razloga suspendovana i on valjda mora da postuje neki zakon u ovom slucaju o sportu.
  Ovde se nesto desava sto se nikako ne slaze. Lako je pljuvati jednog coveka, ali postavlja se pitanje sto Kacusa ne igra priznatu ligu.
  Cestitam direktoru na izboru i neka nastavi da radi kako je poceo.

 10. .......................

  DALEKO GA BILO STA SE RADI,

 11. Peša i Neša

  Al ga delite kao da vam je babovina, kakva vasa crna politika, sve licni interesi. SEGAMEGA i ostale privatnovecernje skole postaju najatraktivnije

 12. Dosa

  Za posmatraca: Da vam pojasnim nesto dobronamerno. Evo da vam kažem Kacusa je htela da igra bilo koju ligu zbog igre zbog dece zbog sporta a nikako iz licnih interesa. Da bi se liga igrala mora da ima klubova u istoj. Slozicete se da prvenstvo ne može da se igra sa tri kluba. Naša borba je za dobrobit naše dece iz Kuršumlije. Ni u jednom momentu nismo pokušali da delujemo iz interesa, to dokazuje samofinansiranje u prošle tri godine. Ni jedan klub u Srbiji to nije doživeo. I na kraju mi smo dobili najbitnije, da deca koriste svlacionice
  A koja liga je regularna igra li se za prase , evre ili samo druženje, nije bitno neka više instance odluče o tome.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up