Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Crkva Svete Trojice, raspored bogosluženja za Božić

Autor 3 јан 2018

KURŠUMLIJA- Starešina kuršumlijske crkve Svete Trojice  Slobodan Miletić obaveštava vernike da će se služba vršiti svakog dana od Badnjeg dana do trećeg dana Božića u jutarnjim časovima. On je pozvao narod da se sabira na liturgijama.

-U vreme Božićnih praznika vršiće se služba u crkvi Sv.Trojice svakog dana, tako da pozivam naše parohijane da dođu i prisustvuju službama i prime sveto pričešće. Na Badnji dan, sveta Liturgija počinje u 8.00 časova a večernje bogosluženje u 17.30 a u nastavku posle prigodnog kulturno-umetničkog programa, posle 18.00 časova, sledi tradicionalno paljenje badnjaka.i lomljenje česnice. Očekujemo kao i svake godine prisustvo velikog broja vernika na paljenju badnjaka. Zatim sledi lomljenje česnice sa dukatom za najmlađe. Na Roždestvo gospoda i spasa našega Isusa Hrista – Božić, Ponoćna sveta liturgija počinje tačno u ponoć 00:00, zatim u 8.00 časova ujutro sveta Liturgija a u 16 časova večernje bogosluženje. Na sabor Presvete Bogorodice- drugi dan Božića, Sveta Liturgija u 8.00 časova.  Na svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana – treći dan Božića, Sveta Liturgija počinje u 8.00 časova. Svim našim parohijanima želimo srećne Božićne i Novogodišnje praznike,  dobro zdravlje i svaku sreću. Da praznik Roždevstvo Isusovo provedu uz porodicu u miru i slozi, da dobra dela čine. “Mir Božiji-Hristos se rodi“- rekao je za Topličke vesti jerej Slobodan Miletić,  starešina crkve Sv.Trojice u Kuršumliji.u ime sveštenstva.

Program

I ove godine deca koja pohađaju veronauku sa svojim veroučiteljem Marinom Pajković pripremaju prigodan program u čast Hristovog roždestva koji će izvesti pre paljenja badnjaka u porti crkve. Takođe nastupiće KUD “Bata Lačković“. Nakon paljenja badnjaka sledi lomljenje česnice u kojoj će biti dukat a česnica se sprema treću godinu zaredom.

Inače, Badnji dan je poslednji dan šestonedeljnog Božićnog posta, a svi koji su postili svetu tajnu pričešća primiće na liturgiji na Božić.

 

 

 

 

 


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=74323

3 јан 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up