Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Dečija nedelja: Predstavile se mlade pesničke zvezde

Autor 3 окт 2017

PROKUPLJE- Ovogodišnji program povodom Dečije nedelje, koju tradicionalno organizuje prokupački Dom kulture, počeo je književnom večeri, na kojoj su učestvovali najmlađi pesnici Književne omladine Prokuplja. Talentovani pesnici su govorili svoje stihove kojima su, pored toga što su oduševili publiku, svakako mogli i da „kupe koju zvezdu“. Veče se odvijalo pod maštovitim nazivom „Pesma kojom kupujem zvezde“.

Govoreći o radu sa decom u Književnoj omladini Prokuplje, njen predsednik Ivana Đurković ih je pohvalila i istakla da su „oni njena pesma i da ona sa njima kupuje zvezde“.

Te „zvezde“, koje su razgalile dušu ljubitelja pisane reči bile su Maša Spasić, Anđelija Lukić, Bojana Lukić, Emilija Simić, Emilija Arsović, Natalija Bobić, Natalija Ilić, Luka Milovanović i Nađa Krgović.

Ovo veče je bilo i odlična prilika da se šest pesnika, učesnika književnog konkursa, koji je Dom kulture raspisao povodom 100 godišnjice obeležavanja Topličkog ustanka, nagrade. Najbolji na konkursu su bili Milica Prolović, Jovana Kostić, Aleksandra Jokić, Mirjana Ranđelović, Dušan Slavković i Mirko Ranđelović.

Kao i dosad, mlade i talentovane pesničke snage našeg grada, podržala je većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić i uručila im nagrade.

 

« nazad


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69460

3 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up