Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Dom zdravlja Blace dobio vrednu donaciju od Rotari kluba Prokuplje

Autor 9 феб 2018

BLACE/PROKUPLJE- Rotari klub „Prokuplje“ donirao je Domu zdravlja „Blace“ aparat vredan 16.000 evra. U pitanju je biohemijski analajzer namenjen brzoj dijagnostici biohemijskih analiza. Zahvaljujući ovoj donaciji, pacijenti Doma zdravlja Blace imaće mogućnost da brže dođu do željenih biohemijskih rezultata.

-Rotari klub „Prokuplje“ prepoznao je potrebe Doma zdravlja Blace i naših korisnika, tako da ćemo zahvaljujući ovom aparatu biti u prilici da pacijentima omogućimo brže dobijanje biohemijskih rezultata, istakao je direktor Doma Zdravlja Blace, dr Radoljub Dunjić, koji je dodao da zahvaljujući ovoj i vrednoj i značajnoj donaciji Dom zdravlja Blace dopunio paletu aparata koji se koriste u laboratoriji.

-Kao i do sada, trudićemo se da našim pacijentima povećamo dostupnost zdravstvene zaštite, istakao je direktor Doma zdravlja Blace.

Predsednik Opštine Blace Zoran Jozić istakao je da je zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave i ove zdravstvene ustanove, Dom zdravlja Blace danas među prva četiri po kvalitetu .

-Trenutno radimo na tome da obezbedimo još sredstava Domu zdravlja Blace, a trenutno je najneophodnije obezbeđivanje kombi vozila za prevoz pacijenata koji idu na dijalizu. U perspektivi je i pomoć oko proširenja prostora Doma zdravlja Blace, istakao je predsednik Opštine Blace Zoran Jozić.

Živorad Trifunović iz Rotari kluba „ Prokuplje“, rodom iz blačkog sela Pretrešnje, ističe da rotari klub deluje u svim opštinama Topličkog okruga kao i u opštini Merošina i da je do sada imao niz sličnih i većih donacija.

-Pre nekoliko godina slični aparat donirali smo Domu zdravlja u Merošini, a najveća donacija koju smo imali bila je vredna 48 000 evra, u pitanju je bila donacija 48 kreveta za bolnicu u Prokuplju i 8 kreveta za Dom zdravlja u Kuršumliji. Donacija biohemijskog aparata Domu zdravlja Blacu vredna je 16 000 evra, istakao je Trifunović.

Guverner rotari listinga za Srbiju i Crnu Goru koji je bio u poseti rotari klubu – Prokuplje, istakao je da rotarijanci čine svoju misiju i posebno ga raduje činjenica što je ovakav jedan aparat stigao u prave ruke, u opštinu na jugu Srbije gde nema toliko sredstava opredeljenih za kupovinu ovakvih aparata.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=75888

9 феб 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Dom zdravlja Blace dobio vrednu donaciju od Rotari kluba Prokuplje”

 1. Aca

  Bravo za ove ljude dobre volje i svakako za doktora Dunjica.

 2. Marko

  Nisam dosad cuo za te rotarijance ali svaka im cas sto su dali te aparate i to licno da ne moze ovi sto se sunjaju i oblizuju tu sastrane da nesto dovate.

 3. Rentgen

  Verujem da je znacajno donaciji doprineo dogovor da ce se on obratiti.

 4. Aca

  Dobri ljudi koji tamo rade su zaslužili ovakav poklon. Posebne pohvale dr Svetlani i Slaviši.

 5. tt

  Zašto ovaj aparat deluje žuto!?

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up