U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Dom zdravlja Blace spoveo akciju “Bazar zdravlja”

Autor 22 avg 2016

BLACE- U oviru manifestacije Dani šljive Dom zdrvalja Blace je sproveo u centru grada dvodnevnu akciju “Bazar zdravlja”. Akcija je spovedena u cilju promocije, unapređenja i očuvanja zdravlja stanovništva.

unnamed (6)unnamed (7)

U akciji su učestvovali zdravstveni radnici različitih profila, a poseban akcenat je bio na prevenciji ranog otkrivanja dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

Vršeno je merenje šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, davane su stručne konsultacije i saveti, kako o zdravim stilovima života tako  i o prevenciji hroničnih nezaraznih bolesti i zdravlja usta i zuba. Pored izložba koje su sa pomenutim temama takođe bile izložene u gradu, podeljene su i veće količine promotivno – reklamnog materijala uz sva potrebna obrazloženja.

Građani su na ovom dvodnevnom  ,,Bazaru zdravlja” imali priliku da dobiju na jednom mestu i za kratko vreme bez zdravstvene knjižice i dugog čekanja na zakazani termin sve ove usluge.

Pročitajte i...  Turistička organizacija "Blace" raspisala javni konkurs za idejno rešenje vizuelnog izgleda fontane u Blacu

unnamed (1)unnamed

Izuzetno velik odziv građana na ovoj javnoj, zdravstveno – promotivnoj akciji je u potpunosti potvrdio njenu uspešnost, s obzirom da je otkriveno i nekoliko novih slučajeva dijabetesa, što je i svrha i cilj ovakvih aktivnosti.

Bazari zdravlja su najveća akcija preventivne medicine koja je dala veoma dobre rezultate, a cilj je da se građani podstaknu da zdravlje smatraju svojoj brigom i najvećom vrednošću.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=50954

22 avg 2016. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up