Smiley face
U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Dr Darko Laketić: Prvi zadatak ažuriranje mape lokacija koje su pogodile bombe

Autor 18 маја 2018

BEOGRAD- Prvi zadatak komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje ljudi i životnu sredinu u Srbiji biće da ažurira mapu lokacija koje su pogodile bombe, a paralelno će istraživati podatke iz zdravstvenih ustanova, izjavio je kandidat za predsednika te komisije dr Darko Laketić.

Mi već imamo mapu lokacija, ali je neophodno ažurirati i proveriti, jer je tih lokacija mnogo-rekao je novinarima u parlamentu Laketić, koji je i poslanik Srpske napredne stranke.

On je istakao da lokacije treba utvrditi ne samo na osnovu NATO podataka, o tome gde su bačeni projektili sa osiromašenim uranijumom, već i na osnovu istraživanja i podataka koje ima Vojska Srbije i država.

Laketić je rekao da će to biti polazni korak, a da komisiju očekuje kompleksan posao.

-Pozvaćemo sve relevantne stručnjake i lica koja nam mogu pomoći u otkrivanju istine- rekao je Laketić.

On je objasnio da komisija ima, pre svega, medicinski i humani aspekt rada i najavio da će, kada poslanici usvoje predlog o formiranju komisije, predložiti članove iz redova vlasti i opozicije koji će biti od koristi u profesionalnom smislu.

-To da li ćemo uspeti ili ne, vreme će pokazati, ali je suštinska stvar da imamo povećanu stopu obolevanja i da se moraju naći uzroci te povećane stope. Imamo primer italijanske komisije, koja je vrlo studiozno prišla tom problemu, čija je komisija našla tu uzročno-posledičnu vezu- naveo je Laketić.

Prema njegovim rečima, Srbija će usvojiti metodologiju i način istrage Italije, a jedan od prvih svedoka biće predsednik italijanske komisije Đan Pjero Skanu.

(RTRS)


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=80446

18 маја 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

6 komentara za “Dr Darko Laketić: Prvi zadatak ažuriranje mape lokacija koje su pogodile bombe”

 1. Grof

  Veliki covek za velika dela.

 2. Prokupcani

  Bravo doktore vidi se koliko si daleko dogurao. Svi treba da se ugledaju na tebe a ne samo da kritikuju a nerade nista. Ljubomorni mogu samo da te mrze i pisu lose o tebi a svi znamo KO si TI. BRAVO i cestitamo…

 3. pera 3

  pravi predstavnik juzne srbije

 4. Ivan

  Dr Laketic je covek, koji je ostavren u svakom pogledu, i kome su prioritet dobra dela, i zalaganje za svoje sugradjane.

 5. Bolje ikad nego nikad.
  Podrška ovako važnom istraživanju i zbog nas a više zbog budućnosti.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up