Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Dragan Rajković, predsednik MZ Rača: Ovako je počelo i u srpskim selima na Kosovu, prvo krađe i paljevine, zatim silovanja i ubistva

Autor 10 окт 2017

KURŠUMLIJA- Dva dana nakon što je Albanac iz Podujeva zapalio dva objekta u selu Rača kod Kuršumlije na razdaljini od 500 metara oglasio se predsednik Mesne zajednice Rača Dragan Rajković, koji kaže da je ovo smišljena akcija da se zastraši narod.

Dragan Rajkovic

-Isto ovako je počelo u srpskim selima na Kosovu pre nekoliko decenija. Prvo su palili kuće i pomoćne objekte, krali stoku i druge stvari. Onda su počeli da prete, siluju i da ubijaju. Tvrdim da je ovo što se desilo ovde početak svega toga-kaže Rajković i pojašnjava da Mesnu zajednicu Rača čini devet sela koja se naslanjaju na administrativnu liniju sa Kosovom.

-Priča se da je taj Albanac navodno mentalno bolestan, zatim da mu je bilo hladno pa zapalio oganj da se ugreje… Ako nije normalan što nije palio po Podujevu, ako mu je bilo hladno što nije založio vatru pored putu nego u objektu gde je bilo 3.500 bala sena i deteline u vrednosti od 4.000 evra, a zatim 500 metara dalje zapalio štalu i plevnju, doduše prazne. Šta, opet mu bilo hladno-priča rezignirano Rajković i moli državne organe da ih zaštite.

Pojašnjavajući da Albanci sa Kosova prelaze administrativnu liniju gde hoće i „špartaju“ ovim selima, navodno da kupe stoku, Rajković ističe da oni znaju bolje od nas koliko u kom selu ima meštana, koje su kuće prazne…

-Dešavale su se krađe stoke, obijane su prazne kuće iz kojih su pokradene stvari, sada su počeli da pale. Ukoliko država ne preduzme mere za zaštitu administrativne linije počeće i silovanja, ubistva… Upozoravam još jednom-ovo je smišljena akcija Albanaca sa Kosova da se narod u kuršumlijskim selima uz administrativnu liniju zaplaši-kaže Rajković.

Pitam se ko će ovim ljudima da nadoknadi štetu, koja je velika, nastavlja Rajković i dodaje da ukoliko država ne spreči ovakve incidente narod će morati sam da se organizuje i brani svoji kuće i imovinu.

Podsetimo Albanac iz Podujeva B. B. (42) godine zapalio je pre dva dana dva objekta u selima Mala Kosanica i Rača. Policija ga je uhapsila na putu. Sudija Osnovnoj suda u Kuršumliji odredio mu je pritvor do 30 dana zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnost.


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69882

10 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

16 komentara za “Dragan Rajković, predsednik MZ Rača: Ovako je počelo i u srpskim selima na Kosovu, prvo krađe i paljevine, zatim silovanja i ubistva”

 1. Zeljko

  Sta kaze predsednik opstine Kursumlija?

 2. Predsednice Mesne Zajednice organizuj narod ? Ko se cuva i Bog ga cuva !

 3. Covek upravu.A narod cuti! One prodane duse koje rade sa njima nemoj da zaborave na boga. A Siptari ovde nemaju sta da traze! Uskoro svi na ulice pa da vidimo! Stop Albanizacija Toplice!

 4. Kome li je bilo hladno pa je zapalim moju kucu pre cetiri nedelja u Kosmaci kod Kursumlije?

 5. Mirko

  Sve dok imamo ovakve predsednike mesnih zajednica ne pise nam se dobro.

 6. Анонимни

  Ovsj covek nije kompetentan da gobori o ovoj ozbiljnon stvasri, o ovome treba da govorti Vidic nakon analize deteljne svih nadleznih sluzbi. Ovaj covek moze da se slika dok deli paketice sa SNS, ali ovde da govori pausalno nije kompetentan Trazite izjavu od Vidica a ne od ovog coveka koji uvek se slika sas paketicima. Vidic mora das kaze da li je situacijas zabrinjasvajuca i da li je kontaktirao povodom ovog dogadjaja visoke drzavne funjcionete zaduzene za bezbefnost drzave

 7. Pa kad je poremecen, sto se nije smrzo, nego se setio da se greje….

 8. SLADJO MOJA IMA IDIOTA SVUDA SAMO JE TO JOS TREBALO DA SE DESI ,STRASNO BEZ RECI SAM..

 9. Ringeee

  Predsednik kaze: “Kjo është e drejtë” 😀

 10. Boli nepravda i nebriga za nas obicne smrtnike.Nigde ne proitah da se ovamo nesto uopste i dogodilo.

 11. Kursum-Ljuti

  Dobio dripac pritvor od 30 dana tj zatvor hotelskog tipa besplatan krevet i hranu na racun Srbije!Dok ne vrati dug krvavim radom nema da izadje iz uze Srbije.Ni u hladan podrum mu nebi dao da spava.Dok ne propeva o direktivi ,nalogodavcima i namerama siptarske dijaspore prema Kursumlijskoj opstini?
  Prvo u Zabeli da upozna Legiju,pa da nauci Srpski jezik.Pa da zaradi i isplati napravljenu stetu ljudima!Ako ga ikada Srbija pusti? Da mu se dozivotno zabrani ulaz na teritoriju opstine Kursumlija!

 12. A policija napada zbog nepostojeceg nasilja u porodici a shiptari su u Prokuplju i okolini

 13. Policija napada Srbe zbog nasilja u porodici a shiptari su tu u Prokuplju

 14. Nasilje nad Srbima je nepodnosljivo Komunalni Policijci privatni izvrsitelji plata 200 evra,shiptari sta jos treba da izbije pobuna

 15. Dragan

  Postoje nadlezne sluzbe koje resavaju ovaj problem. Ovaj covek umislja da je neka velicina, voli da se slika, daje izjave i pokusava da bude iznad drugih, da se pita, da komanduje, da gospodari tudjim zivotima; ocigledno ne shvata gde mu je mesto – mozda bi neko trebao da ga pozove na razgovor i to da mu kaze.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up