Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Druga nagrada za prokupačkog pesnika u Republici Srpskoj

Autor 23 нов 2017

PROKUPLJE- Pesnik iz Prokuplja Ljubiša Krasić dobio je drugu nagradu za svoju poeziju na Međunarodnom pesničkom konkursu „Miloš Vidaković 2017“, koji je organizovala Opština Rudo u Republici Srpskoj.

Pesma „ Milosava“ Ljubiše Krasića izabrana je kao druga najbolja od ukupno 521 pesme koliko ih je stiglo na konkurs. Preko tri stotine autora iz Kanade, Australije, Makedonije, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, učestvovalo je na ovom konkursu.
-Pesnici ne stvaraju zbog nagrada, ali kada se pesnička veština i inspiracija ipak ovenčaju priznanjem to ima svoju posebnu vrednost i draž. Izuzetno mi je drago da su moji stihovi pronašli svoje čitaoce i među poznavaocima lepe književnosti u Republici Srpskoj, istakao je Krasić.
Autor nagrađene pesme jedan je od najtalentovanijih i najkvalitetnijih stvaralaca sa područja Toplice. Njegov pesnički izraz se odlikuje narativnošću i refleksivnošću, pa se njegove pesme često mogu čitati kao romani u stihu. Objavio je zbirke pesama „Želja lutalica“ i „Rastrč(g)ane ljubavi“.
Krasić piše kritike i tumačenja književnih dela, koji su pored njegove višestruko nagrađivane poezije, zastupljeni u mnogobrojnim književnim časopisima.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=72212

23 нов 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Druga nagrada za prokupačkog pesnika u Republici Srpskoj”

 1. Dana

  Sve pohvale za gospodina Ljubisu.

 2. Lina

  Sve pohvale, svaka cast.

 3. pesma

  Samo tako nastavite.

 4. mila

  Sve cestitke i jos puno nagrada.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up