U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Drugi Međunarodni viteški festival, druženje sa vitezovima i u Prokuplju

Autor 13 apr 2018

NIŠ/PROKUPLJE- Nakon uspešno organizovanog Prvog viteškog festivala u Nišu u julu 2017. godine, Viteška svebor družina „Zmajeva griva“ i ove godine pokreće inicijativu za održavanje još jednog viteškog festivala, koji će, nadaju se organizatori, postati tradicionalni festival srednjevekovne kulture. Međunarodni viteški festival pod nazivom „Zaštitnici tvrđave“ održaće se od 8-10. juna unutar zidina niške tvrđave.

Viteški festival će ove godine imati međunarodni karakter, budući da za učešće na festivalu već postoji interesovanje viteških družina iz inostranstva, tačnije zemalja poput Belgije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Slovenije i Republike Srpske. Osim gostiju iz inostranstva, koji raspolažu autentičnim srednjovekovnim oruđem i viteškom opremom koja predstavlja jedinstvenu pojavu na viteškim festivalima, naši gosti biće i viteške družine iz Srbije, tačnije Beograda, Jagodine, Stalaća, Kraljeva, Kruševca i Svilajnca.
Ideja organizatora je da i ove godine viteškim festivalom, koji će imati veći broj učesnika, predstavi posetiocima srednjevekovni način života, srednjevekovnu nošnju, vitešku opremu, tehniku izrade oklopa, mačeva i strela, srednjevekovnu pijacu, zaboravljene zanate i borbe viteza.
Posetioci festivala biće u prilici da se oprobaju u jahanju konja i nadmetanju sa lukom i strelom, kao i da uživaju u druženju u srednjevekovnoj krčmi i viteškom kampu. Za najmlađe posetioce festivala pripremili smo kreativne radionice, poligon sa njima prilagođenim preprekama „KAKO POSTATI VITEZ“ i još mnogo interesantnog sadržaja. Deci starijeg uzrasta i svima koji imaju takmičarski duh predstavićemo srednjevekovne društvene igre, uz mogućnost takmičenja.
Članovi Viteške svebor družine „Zmajeva griva“ na poziv OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ posetiće Prokuplje 16. aprila, te ovim putem pozivamo sve lokalne medije da sa nama provedu dan u druženju i dobrom raspoloženju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=78915

13 apr 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up