U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Druženje građana i policajaca

Autor 18 juna 2019

PROKUPLJE- Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, pripadnici Policijske uprave u Prokuplju danas su u centru grada upriličili druženje sa decom i građanima.

Na platou ispred spomenika Topličkim junacima, Prokupčani su imali priliku da se upoznaju sa radom policijskih službenika, vozilima i opremom koja se koristi za rasvetljavanje krivičnih dela i identifikaciju počinilaca.

Ovoj prezentaciji najviše su se obradovali mališani Predškolske ustanove „Neven“, koji su uživali u druženju sa policajcima, a imali su priliku i da se oprobaju u nekim veštinama. Naročito im je bilo zanimljivo vatrogasno vozilo, marica, kao i službeni pas –tragač, koji je specijalno obučen za otkrivanje opojnih droga. Mališani su zajedno sa policajcima ulazili u vozila, postavljali pitanja i pokazali da znaju da su policajci tu da deci i svim građanima čuvaju bezbednost, svuda i u svako vreme.

Pročitajte i...  Obaveštenje o režimu saobraćaja na putu Blace-Beloljin

Tokom obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije, građani su imali priliku da na štandovima policijskih službi vide raznovrsnu opremu za suzbijanje nereda, kao što su zaštitne gas maske, šlemovi, prsluci i štitovi. Oprema za operativnu forenziku takođe je privukla pažnju prolaznika, a najzainteresovaniji za rad ove službe bili su osnovci i srednjoškolci. U razgovoru sa pripadnicima službe, saznali su kako se uzima uzorak na mestu požara, čemu služi UV lampa, uređaj za otkrivanje tragova različitog porekla i slično.

Pripadnici Policijske uprave u Prokuplju obeležiće svoj praznik i u Blacu, gde je za predškolce i osnovce organizovano takmičenje u poznavanju saobraćajnih propisa, kao i u Kuršumliji, organizovanjem turnira u malom fudbalu.

Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
udemy course download free
download redmi firmware
Download WordPress Themes
lynda course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468284

18 juna 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up