Smiley face
U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Dve velike investicije u Prokuplju, milionska vrednost u evrima

Autor 29 мар 2018

PROKUPLJE- Opština Prokuplje uskoro počinje sa realizacijom dva kapitalna projekta koji će osim upotrebne vrednosti biti i pravi ukras grada.

-Već duži niz godina postoji potreba izgradnje nove pijace na teritoriji opštine Prokuplje, jer je mala pijaca veoma neuslovna i nebezbedna, rekao je Simonović. On je objasnio da se postojeća pijaca nalazi u blizini pešačkog prelaza koji povezuje Osnovnu školu “Milić Rakić – Mirko” i srednju Tehničku školu “15 maj” tako da je tu najugroženija bezbednost naše dece.
Simonović je kazao da je vrednost ovog projekta 1. 127. 000 evra i da su njime konkurisali kod Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Prema njegovim rečima prvi razgovori su obavljeni kao i pozitivna ocena projekta i efekta kakav će imati izgradnja pijace.
-Takođe smo konkurisali kod Ministarstva privrede Republike Srbije sa projektom izgradnje pristupnih saobraćajnica za ovu pijacu i parking prostora. Vrednost ovog projekta je nešto veća od 34 miliona dinara, istakao je Simonović i naglasio da je i ovaj projekat veoma dobro ocenjen i uzet za finanasiranje.
Delegirali smo ljude koji će učestvovati u izradi tenderske dokumentacije i u narednih 15 dana očekujemo da Ministarstvo privrede raspiše konkurs za izvođenje radova za izgradnju pristupnih saobraćajnica. Do sredine ove godine očekujemo da se izgrade pristupne saobraćajnice i parking prostor za novu zelenu pijacu, kazao je Simonović .
On je naglasio da je urađen i projekat za izgradnju mosta koji treba da poveže ovu novu pijacu sa naseljem Sokićev bulevar. Taj most biće izgrađen na potezu između Sokićevog bulevara, Srednje poljoprivredne škole i Eko pumpe. Radi o jednom veoma skupom i velelepnom objektu koji ne samo da će rešiti funkcionalne probleme već će zajedno sa novom pijacom biti i pravi ukras grada, rekao je predsednik Simonović.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=78099

29 мар 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Dve velike investicije u Prokuplju, milionska vrednost u evrima”

  1. Ovo je veoma lepo sto ce konaco Prokuplje dobice lepsi izgled i bice rastereceno.

  2. beriljac

    Ko veruje u ovo “uskoro”?Toliko puta izovoreno da je prosto teško poverovati u bilo šta.
    Pre bih rekao trla baba lan da joj prođe dan.
    Još “velelepni” most preko potoka širokog 4 metra.Kapitalna investicija.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up