Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Preko plota.

EU i Švajcarska finansiraju izgradnju Tržnog centra u Doljevcu

Autor 17 феб 2017

DOLJEVAC- U doljevačkom naselju Pukovac počeli su danas radovi na izgradnji prve faze Tržnog centra „Pukovac“ koji će doprineti unapređenju i osavremenjenju rada postojeće pijace. Natkrivanjem i uređenjem 2.000 kvadratnih metara prostora pijaca će moći da primi oko 180 tezgi, od kojih će u prvoj fazi biti izrađeno 50 otvorenog i 40 zatvorenog tipa za prodaju voća, povrća i mešovite robe.

Početak radova

Realizacijom ovog projekata za koji su Evropska unija i Vlada Švajcarske, preko razvojnog programa Evropski PROGRES, opredelile 181.400 evra, a opština Doljevac 20.400 evra, poljoprivredni proizvođači iz Doljevca i okolnih opština će imati bolje uslove za prodaju svojih proizvoda, siguran plasman kao i mogućnost da ostvare veće prihode. Istovremno kroz ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih gazdinstava, kojih u opštini Doljevac ima preko 3.800, doprineće se i povećanju konkurentnosti lokalne privrede bazirane na poljoprivrednoj proizvodnji.

„Ova će biti jedna od najsavremenija pijaca na jugu Srbije, a poljoprivredni proizvođači iz ovoga kraja će imati još bolje uslove za rad“, rekao je Dejan Smiljković, predsednik Skupštine opštine Doljevac i iskoristio priliku da se zahvali EU i Vladi Švajcarske koje podržavaju niz projekta na teritoriji opštine.

Tokom i nakon realizacije projekta vodiće se računa o pravilima kojima će biti uređen rad pijace što doprinosi poštovanju principa dobrog upravljanja. Opštinske institucije će tako definsati pravilnik rada Javno-komunalnog preduzeća, način utvrđivanja cena, dodele i iznajmljivanja pijačnih tezgi kao i korišćenja prikupljenih sredstava.

Kako je predviđeno radovi na prvoj fazi bi trebalo da budu završeni u roku od tri meseca, a izvođači radova su građevinske firme EUROKOP Vinarce kao nosioci i Krang-ING Knjaževac i Kran-Inženjering DOO Knjaževac koji su izabrani na tenderu koji je raspisala opština Doljevac. Završetkom radova na modernizaciji povećaće se kapacitet pijace, ali i kapacitet domaćih poljoprivrednika, dok se nakon završetka druge faze koja predviđa izgradnju lokala oko pijace očekuje da će broj od 1.000 sadašnjih korisnika pijace porasti na oko 6.000.

Ovako će izgledati tržni centar


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=58035

17 феб 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up