Smiley face
U kategoriji Blace, Poslednje Vesti, Sport.

FK Trbunje obeležio dve decenije postojanja

Autor 5 авг 2017

BLACE- FK Trbunje obeležio je prigodnom svečanošću jubilej-20 godina od osnivanja kluba. Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave Opštine Blace, sportski radnici iz Blaca, Prokuplja i ostalih mesta, bivši, sadašnji i budući igrači FK Trbunje. Svi koji su pomogli razvoju kluba dobili su priznanja.

Vraćajući se u vreme pre 20 godina, jedan od osnivača kluba, Ljubiša Burgić je rekao da je klub prve sezone trenirao u Trbunju a utakmice igrao u Blacu. Igrači su te prve sezone bili iz Trbunja i okolnih sela.

Prve sezone najbolji strelac FK Trbunje bio je Milovan Milosavljević koji je postigao preko 30 golova, a u ovom klubu igrao je 15 godina.

U sezoni iza nas najviše golova za Trbunje postigao je Marjan Vasiljević koji se u listu strelaca upisao preko 100 puta.

Prisutnima se najpre obratio i poželeo dobrodošlicu predsednik FK Trbunje Vladan Sudimac koji je prisutne podsetio na dosadašnje uspehe kluba na čijem je čelu a koji je 2009/2010. igrajući baraž za popunu južno-moravske Lige ostvario za sada najveći uspeh. Fk Trbunje trenutno se takmiči u Topličkoj okružnoj ligi a predsednik kluba Vladan Sudimac izrazio je nadu da će klub veoma brzo uspeti da se izbori za plasman u viši rang.

Iskrene čestitke na velikom jubileju ispred Sportskog saveza opštine Blace i Ffudbalskog saveza Topličkog okruga, klubu je uputio predsednik ova dva saveza, Miloš Vasiljević.

-Vi ste pravi primer svima u okruženju kako treba funkcionisati na bazi ljubavi sa malo finansija, rekao je između ostalog Miloš Vasiljević.

Predsednik Opštine Blace Zoran Jozić obraćajući se prisutnima istakao je da je ovo veoma značajan jubilej kluba koji zahvaljujući dobroj organizaciji, velikom entuzijazmu opstaje svih ovih godina. On je poželeo da i druga sela krenu ovim primerom i imaju svoje klubove kao što je slučaj sa Trbunjem.

Prigodnim stihovima prisutnima se predstavio poznati filmski i pozorišni glumac iz Blaca, Dobrica Agatonović- Aga.

Prilikom primanja priznanja generalni sekretar Fudbalskog saveza Topličkog okruga, Zoran Banjac rekao je nešto više o ovom fudbalskom klubu.

-Fudbalski klub Trbunje je klub sa velikim brojem znamenja osvojenih za ovih 20 godina. Klub koji se voleo i voli i koji će se voleti. Fudbalski savez opštine Prokuplje ima dobru saradnju sa ovim i ostalim klubovima iz opštine Blace, rekao je Banjac poželevši im mnogo uspeha u narednom periodu.

Ispred FSTO na uručenom priznanju zahvalio se Aleksandar Dikić, koji je istakao da FSTO podržava sve što je pozitivo u fudbalu pa je i ovu svečanost podržao sa 5000 dinara.

Iz istorije kluba

U leto 1997. godine grupa fudbalskih entuzijasta, zaljubljenika u ovu sportsku igru, koje su predvodili Ljubiša Burgić, Milen Marković – Kigen, Slavoljub Kričak, Duško Stošović, Milinko Anđelković i ostali, rešila je da osnuje fudbalski klub kome su dali ime po selu iz kojeg je većina njih potiče- FK Trbunje.

Prvi predsednik kluba bio je Duško Stošović, prvi sekretar Milinko Anđelković a za prvog trenera postavljen je Miroljub Zdravković.

Klub se prvu sezonu takmičio u opštinskoj ligi da bi ubrzo dospeo do Topličke okružne lige gde se i danas takmiči.

U sezoni 2009/2010. FK Trbunje igrao je baraž za popunu Južno – moravske zone. Međutim,  tada nije uspeo da ostvari svoj višegodišnji san.

Plaketom za doprinos razvoju FK Trbunje zahvalio se Opštini Blace na nesebičnoj pomoći tokom svih ovih godina, Sportskom savezu Opštine Blace, koji pomaže rad svih klubova sa teritorije opštine Blace, najvišim fudbalskim institucijama u regionu, Fudbalskom savezu regiona istočne Srbije, Fudbalskom savezu opštine Prokuplje, Fudbalskom savezu Topličkog okruga, kao i pojedincima:

Predsedniku opštine Blace Zoranu Joziću, predsedniku Sportskog saveza opštine Blace i FSTO Milošu Vasiljeviću, zameniku predsednika opštine Blace Ivanu Burgiću, legendarnom sekretaru FSTO Zoranu Banjcu, posthumno legendarnom fudbalskom radniku opštine Blace, Jovanu Markoviću Džombi, utemeljivačima kluba: Milenu Markoviću – Kigenu, Kričak Slavoljubu, Ljubiši Burgići, Dušku Stošoviću, Milinku Anđelkoviću, prvom treneru Miroljubu Zdravkoviću, legendarnom profesoru, treneru i fudbaleru Jovanu Gajiću, poznatom i priznatom fudbalskom radniku Dragčetu Dimitrijeviću, sekretaru FSTO i fudbaleru Zoranu Banjcu, dopisniku Sportskog žurnala Tomislavu Rakiću i ispred Blace info press-a Gorici Šegović.

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=66295

5 авг 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

12 komentara za “FK Trbunje obeležio dve decenije postojanja”

 1. Drakce

  A Belog iz Etna ne secate se da zovete…

 2. Анонимни

  Paziga Joza i Purcic na istoj proslavi.Pomirili se?

 3. Blačanin

  Trbunjci su glasali za Vučića i Ivana Burgića, a ne za ovog što voli da se obraća i hvali.
  Ako neko misli drugačije neka slobodno kaže.

 4. ,,

  Ne mora baš celokupna javnost da vidi koliko smo nepismeni! Tačno je da su politika i sport u zadnje vreme usko povezani,ali to nema veze sa opismenjavanjem. Zato dragi sugrađani(Blačani i da ne nabrajam sela u okolini),pre nego sto počnete da mlatite praznu slamu,ili se malo opismenite ili angažujte nekog lektora pre nego što objavite svoje pisanije. Ovako,šaljete negativnu sliku o svima nama.

 5. 365

  Fk trbunje osnovanoje 1996.

 6. Josanac

  Gledaj ga ovaj Drakce Dimitrijevic stigao i ovde da se nabije, da mu nesto ne promakne, zaprska u svaku corbu.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up