Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Građani peticijom tražili asfaltiranje ulice, opština prihvatila

Autor 19 јуна 2017

PROKUPLJE- Meštani Takovske ulice u Prokuplju poslali su juče Topličkim vestima dopis u kome kažu da su uputili peticiju za asfaltiranje ulice svim nadležnim institucijama, od predsednika opštine do nadležnih ministarstava. Kažu da se sve ulice u blizini asfaltirane a ova se zaobilazi u širokom luku. Mi smo juče zatražili odgovor od većnika Milana Aranđelovića koji nam je danas dao sledeći odgovor: “Ova ulica je na osnovu peticije koju su predali građani u planu projektovanja za ovu godinu i potrudićemo se da bude asfaltirana već sledeće godine”.

Pošto je peticija pogurala stvar dopis meštana ove ulice objavljujemo u celosti:

“Stanari Takovske ulice iz Prokuplja sastavili su početkom juna meseca 2017.godine peticiju za asfaltiranje ulice i predali je predsedniku opštine, načelniku Topličkog upravnog okruga, Javnom preduzeću za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministru za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
Peticiju je potpisalo sto posto vlasnika i stanara kuća jer su se jednoglasno složili da je dosta bilo laži i obmana oko tog asfalta. Ulica se nalazi u urbanom delu grada i kilometrima unaokolo su sve ulice asfaltirane a ova se zaobilazi u širokom luku. Ulica je široka minimum pet metara celom svojom dužinom, što retko koja ulica od skorašnje asfaltiranih ispunjava. Dobijali su razna obećanja od lokalnih vlasti ali se sve na kraju samo na tome i završi.U poslednje vreme radi se na asfaltiranju raznih seoskih puteva i sporednih uličica po periferiji grada. Treba i te puteve asfaltirati ali prioritet bi trebalo dati ulicama u urbanijim delovima grada. Ova ulica je jedna od najstarijih ulica u Novom Naselju i njeni stanari nisu nikako zaslužili ovakvo ophođenje i nebrigu od strane lokalne samoupave.
Stanari ove ulice su predali peticiju kako bi otpočeli sa zakonskom procedurom traženja osnovnih uslova za život u 21. veku a koje je lokalna samouprava obavezna da im obezbedi. Sačekaće odgovore od svih strana kojima su se obratili zvanično a onda će preduzeti dalje korake koje im ustav Republike Srbije dozvoljava”, stoji u dopisu meštana Takovske ulice u Prokuplju.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=63906

19 јуна 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

8 komentara za “Građani peticijom tražili asfaltiranje ulice, opština prihvatila”

 1. Hahahaha dobar izgovor BRAVO!!!

 2. Kad ce da dodje na red doktora voje stojanovica u mikuljani da se nedavimo vise po blatu ,u 21veku trebaju nam ribarske cizme da bi izasli iz ulice ,kad su izbori dolazite od kuce do kuce itrazite glasove ci dodjete na vlas zajebete ovaj posten narod.

 3. revizor

  Koja farsa!Sledeće godine, kao da ima kilometre!

 4. Alex

  Hahaha, dobar odgovor. Vec sledece godine. Dobro da nije rekao kao za ulicu prema Bolnici “resicemo je za TRI godine”. Retko, ali retko ensposobna gradska vlast. Nikada, nikada nismo imali nesposobnije.

 5. DR

  Šta je sa ulicom Milena Jovanovića koja vodi ka Domu Zdravlja?Vodovod iz praistorije,trotoara nema a ulica u zakrpama kao da je sveže bombardovana.Zamislite da kroz tu ulicu uvek prolazi sanitet i jedna od naj prometnijih.

 6. ULICA DARINKE NESTOROVICA,ARANDJELOVICU IMAS LI OCI DA VIDIS ONU KATASTROFU OD ULICE,STROGI CENTAR GRADA,ULICICA OD 50 TAK METARA,BRUKAAA I SRAMOTAAA!!!!!!!!!!!

 7. Prokupcanka

  Ne trazimo ništa nemoguce…i sami vidite po izgledu više ličimo na neko planinsko selo…jer su ova naša uglavnom sredjena i asfaltirana….nemam nista protiv i treba, ali kada ce se baciti akcenat na ove lepe ulice koje su svi zaboravili (pod svi mislim na ljude zaduzene za puteve) A GDE SUGRADJANI SETAJU DECU KOJA SE SPOTIČU OD KAMEN, UDIŠUĆI PRAŠINU IZ TOG ISTOG KAMENA ,A STARCI ZAGLAVLJUJU ŠTAPOVE U ISTI TAJ KAMENJAR……..nismo deca ali verujemo u reč i obećanje ovog čoveka…..većnika Milana Aranđelovića …pa ajde da vidimo….mesec….ova godina ….sledeca……ČEKAMOOOO

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up