Smiley face
U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Sport.

Grgure proslavilo šljivu, manifestaciju otvorio dr Darko Laketić

Autor 9 сеп 2017

BLACE- U selu Grguru sinoć je održana 8. po redu manifestacija “Selo slavi šljivu”. Manifestaciju je otvorio narodni poslanik dr Darko Laketić.

-Ova manifestacija je okupljala i okupljaće  brojne ambasadore i najviše državne zvaničnike- rekao je Laketić otvarajući Manifestaciju.

-Mi slavimo naše vredne proizvođače i prerađivače svog voća a posebno one koji proizvode i prerađuju šljivu koja je naš brend. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati sve više razloga da slavimo šljivu, rekao je predsednik Opštine Blace Zoran Jozić najavljujući u Grguru obeležavanje još jednog veoma značajnog datuma 23. decembra, 100-godišnjice od stradanja Koste Vojinovića, najznačajnije ličnosti u Topličkom ustanku.

Manifestaciji su prisustvovali i načelnik Topličkog upravnog okruga Dr Nebojša Vukadinović, Borivoje Perović, savetnik komandanta jedinice ministarstva unutrašnjih poslova za obezbeđenje posebnih objekata i lica.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su Kud Stojan Novaković i folklorni ansambl – Drainac iz Blaca, a koncerte su imali Slaviša Vujić, Željko Vučković i Neda Ukraden. Zdravicu i stihove Drainca govorio je doajen banjalučkog pozorišta, glumac Dobrica Agatonović – Aga.

Prisutni su imali priliku da pogledaju i dokumentarni film – Grgure u Topličkom ustanku.

-Srećna sam što sam ponovo u ovom kraju. Ovo je prelep deo Srbije koji bi trebalo više promovisati i reklamirati jer ovo je ekološki zdravo područje, a ovakve manifestacije doprinose toj promociji, rekla je Neda Ukraden.

Slaviša Vujić  koji je takođe imao koncert u Grguru, poručio je da bi i ostala sela u blačkoj opštini trebalo da se ugledaju na Grgure.

 

 

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=68179

9 сеп 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Grgure proslavilo šljivu, manifestaciju otvorio dr Darko Laketić”

  1. BlacaninuBG

    Jozicu ocigledno dobro ide samo skupljanje poena na raznim otvaranjima manifestacija.Ostali problemi ga ne interesuju.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up