Smiley face
U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Gusle i kolo za srce i dušu

Autor 19 јуна 2017

PROLOM BANJA/LUKOVSKA BANJA- U Lukovskoj i Prolom banji u subotu i nedelju održana je manifestacija „Guslarsko sretanje“, koju su organizovali Udruženje Gvozdeni puk Igrište i Ratni veterani Srbije. Dve večeri zaredom sedam guslara i KUD „Bata Lačković“ iz Kuršumlije prikazali su ono najreprezentativnije što Srbija ima-epsko pevanje uz gusle i srpsko kolo.

  

-Gosti su zaista lepo prihvatili naš program i uživali zajedno sa nama. Očigledno je da svi vole gusle i folklor a mi smo se potrudili da im našim programom “red gusle, red kolo”, pružimo to na prihvatljiv načim. Mislim da ovakvih manifestacija treba da bude više-kaže Života Jevremović, predsednik Udruženja Gvozdeni puk Igrište.

 

Predsednik „Ratnih veterana Srbije“ Kuršumlija Nikola Virijević iskoristio je priliku da se zahvali preduzeću Planinka koje je učestvovalo u organizaciji i maksimalno korektnodočekalo učesnike.

Jevremović i Virijević se slažu da su gosti bili veoma zadovoljni njihovim programom i da su mnogi iskoristili priliku da se slikaju sa njima.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=63914

19 јуна 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Gusle i kolo za srce i dušu”

  1. saxon

    bravo za organizatore

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up