Smiley face
U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Reportaža.

Humanost na delu: Nenadu Jovanoviću iz Trna jedna humana žena izmirila dug za struju i kupila životne namirnice

Autor 21 дец 2016

KURŠUMLIJA- Nakon pisanja Topličkih vesti o bolesnom Nenadu Jovanoviću (49), koji živi sam u selu Trn, javila se jedna sugrađanka, rodom iz Trpeza, koja mu je regulisala dug za struju i kupila životne namirnice. Ona je želela da ostane anonimna ali kaže da očekuje da će još neko pomoći ovom nesrećnom čoveku.

Nenad Jovanovic

Predsednik Mesne zajednice Dobri Do Radovan Jelić, apelovao je na sve koji mogu da pokažu solidarnost i slede primer humane sugrađanke i pomognu Nenadu,  jer on gladuje, a zima je stigla.

Kada je pročitala tužnu životnu priču o Nenadu Jovanoviću, koji se celog života mučio, nije se se dvoumila ni jednog trenutka. Kontaktirala nas je i bila veoma iznenađena da se niko sem Centra za socijalni rad, koji mu je dao jednokratnu pomoć,  nije javio da mu pomogne.

-Ne mogu da verujem da se niko nije javio. Čovek je gladan i bolestan. Očekivala sam da će još neko da se javi i da mu kupimo više namirnica. On zaslužuje mnogo više i bolje uslove života – rekla je naša skromna sugrađanka plemenitog srca insistirajući da joj ne pominjemo ime.

Naučena od malih nogu da pomaže i da dobrota i plemenitost krase čoveka, do sada je pomagala nekim porodicama ali nikada nije želela da se slika. Kaže da se rukovodi izrekom „kada daje desnica, da ne zna levica“.

Predsednik mesne zajednice Dobri Do, Radovan Jelić pokušao je da je ubedi da se predstavi kako bi dala  primer drugima, no ona je ostala pri odluci da ostane anonimna.

Radovan Jelic, predsednik MZ Dobri Do

-Ona je ponela iz porodice ono što je najosnovnije, da u nevolji treba pomoći a pogotovu gladnom čoveku. Žalosno je što je jedina. Odlučila je da mu plati dug za struju, koji je 2.000 dinara i kupila mu brašno, šećer, zejtin i ono što je on rekao da mu treba, u vrednosti  od oko 3.700 dinara. Molim vas da napišite, bez obzira što ona kaže da je ovo skromna pomoć i da ne treba o tome govoriti, kada bi svako dao po ovoliko on nebi gladovao. Molim humane ljude da prikupe po koji dinar i da mu se ponovo kupe namirnice, kako bi zimu preživeo. On je bolestan i zima je pa ne može nigde dinar da zaradi. Samo kada bi došli da vidite gde živi, i u kakvom mu je stanju kuća- rekao je danas Topličkim vestima, Radovan Jelić, predsednik Mesne zajednice Dobri Do, koji će Nenadu uručiti kupljene namirnice.

Inače, Nenadu  Jovanoviću majka je umrla kada je imao 11 godina a otac koji je bio teško bolestan i hodao pomoću štaka  pre 25 godina, tako da od tada živi sam u trošnoj kući  bez primanja.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=55816

21 дец 2016. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Humanost na delu: Nenadu Jovanoviću iz Trna jedna humana žena izmirila dug za struju i kupila životne namirnice”

 1. Анонимни

  Svaka cast gospodji, jadan covek

 2. Анонимни

  Svaka cast humanoj sugradjanki, ali je bruka sto oni koji imaju puno para se nisu javili da pomognu. Mi sto bi mogli malo da damo treba postaviti kutiju negde u gradu malo ovaj malo onaj i skupilo bi se opet da se kupe namirnice. Apelujem na Nadlezne institucije da postave kutiju u gradu.

 3. Svetislava

  Sve ovo govori u kakvoj jadnoj državi živimo. Dok se političari razbacuju državnim novcem veliki broj populacije nema ni za hleba, Svaki dan se traži pomoć za nekog, koliko dece čeka pomoć? A u medijima predstavnici države govore o uspesima, prodaju maglu.
  Predlog: Od političara tražiti novac za sve kojima je neophodan…

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up