Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ispraćaj u Vojsku

Autor 9 авг 2017

PROKUPLJE- Centar Ministarstva odbrane Prokuplje, Toplički upravni okrug i Opština Prokuplje, organizovali su prijem za učenike primljene iz građanstva u Vojne škole za školsku 2017./18 godinu sa teritorije nadležnosti Centra Ministarstva odbrane Prokuplje.

 

Milan Milutinović iz Kuršumlije je upisao Vojnu gimnaziju, Danilo Gardašević, Andrija Antić i Radmila Đorđević iz Prokuplja Srednju stručnu vojnu školu, a kadet Miloš Stojanović Vojnu akademiju.

Pored učenika i njihovih roditelja, ceremoniji svečanog ispraćaja primljenih kandidata iz građanstva u vojne škole, prisustvovali su i načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković, načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović, poslanik u Skupštini Republike Srbije Hadži Milorad Stošić, komandant prokupačkog Garnizona potpukovnik Dragan Milenkov, predstavnik VBA u Ministarstvu odbrane, zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović, zamenik predsednika Opštine Blace Ivan Burgić, šef upravnih poslova Policijske uprave Prokuplje Nikola Lutovac, predstavnici Sektora za vanredne situacije odeljenje Prokuplje Radmila Vujisić i Srboslav Biserčić i načelnik Centra Ministarstva odbrane Prokuplje potpukovnik Srđan Spasić.

U znak sećanja na ovaj prijem učenici su dobili prigodne poklone, a po nalogu Ministarstva odbrane Goranu Mitiću iz Prokuplja uručena je vojna spomen medalja za revnosnu službu, 20 godina rada u vojsci Srbije.

Prisutne su pozdravili načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Pukovnik Marković je izrazio zadovoljstvo zbog ovakvog svečanog ispraćaja, koji je na ovaj način organizovan po prvi put.

-Odbrana otadžbine je za svakog Srbina i srpski narod bila uvek više od obaveze. Vojnička uniforma je utkana u našu tradiciju, a istorija Srbije predstavlja istoriju ratovanja, stradanja, borbe, ali i ponosa, rekao je pukovnik Marković i poželeo učenicima dobre rezultate u daljem školovanju i mirnodopsko vreme.

Zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović je čestitao učenicima na dosadašnjim rezultatima, naglasivši da nema veće brige od brige za otadžbinu i da je vojna služba u našoj zemlji uvek bila častan poziv.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=66512

9 авг 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Ispraćaj u Vojsku”

  1. Mirko

    2015 године дечко био први на ранг листи за војну гимназију, а 2016 године дечко био први за стручну војну школу! Нико се није сетио да их прими и похвали за успех.

  2. Voja

    Ispraćaju ih oni koji su izbegavali vojnu obavezu.Rat tudjom decom je valjda već vidjen film.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up