Smiley face
U kategoriji Društvo, Prokuplje.

Izlet za korisnike Doma starih

Autor 11 јуна 2018

PROKUPLJE- U okviru redovnih aktivnosti i godišnjeg plana rada Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju organizovao je za svoje korisnike jednodnevni izlet u Nišku banju.
Tako je za 32 korisnika Doma, koji su u pratnji zaposlenih obišli ovu oazu zdravlja i mira nadomak grada Niša, protekli petak bio jedan od najlepše provedenih dana u proteklom periodu.


-Naša ustanova organizuje ovakve izlete u sklopu radovnih aktivnosti, a u tome nam pomaže lokalna samouprava, kao i brojni sponzori iz Toplice. Ovaj izlet protekao je u lepom druženju, a naši korisnici imali su priliku da se upoznaju sa istorijom ovoga kraja i sa samim lečilištem i blagodetima kraljevstva vode, zdravlja i lepote, rekao je direktor Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju, dr Nebojša Vukadinović.
Prema njegovim rečima, za korisnike Doma od velikog su značaja ovakva organizovana putovanja i obilasci banja i znamenitosti u Srbiji, tako da je već u planu još jedan izlet u septembru.
-Ovakva druženja pomažu našim korisnicima da ulepšaju svakodnevnicu, da upoznaju naše banje i druge znamenitosti. Imamo korisnike, na primer iz Vojvodine , koji nisu imali priliku da obiđu ove krajeve. Osim toga, zajednički ručak u restoranu u Niškoj Banji, druženjei zabava, sve to doprinosi dobrom raspoloženju naših korisnika, a i zaposlenih koji su u prilici da pomognu starim licima, kazao je Vukadinović.
Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju jedina je ustanova ovakvog tipa u Topličkom okrugu i u njemu je trenutno smešteno 125 lica, dok je njegov smeštajni kapacitet 150. Zaposleni o korisnicima brinu 24 sata , što znači da pored medicinskih tehničara i negovatelja, tu je i tim stručnih lica, koji se satoji od lekara, terapeuta, radnog terapeuta i socijalnog radnika, koji ulažu napore da se korisnici ove ustanove osećaju zadovoljno.
-Na mesto direktora ove ustanove došao sam pre više od dva meseca i ulažem dosta napora da nivo usluga koje pružamo starim i nemoćnim licima podignemo na viši nivo. U tom smislu obišao sam i druge Domove, kako bi razmenom iskustava i znanja, doprineo da u našoj ustanovi boravak bude još lepši i sadržajniji, istakao je Vukadinović.

Devet korisnika na banjski oporavak o trošku PIO fonda

Po prvi put Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju prijavio je svoje korisnike za besplatan boravak u neku od banja u Srbiji.Kako navodi direktor dr Nebojša Vukadinović, devet korisnika će ove godine otići na banjski oporavak o trošku PIO fonda.
-Predali smo zahteve za besplatan boravak naših korisnika u neku od banja u Srbiji i u skladu sa kriterijumima, oni su odobreni za njih devetoro. U zavisnosti od zdravstvenog stanja i potrebe za lečenje i rehabilitaciju, oni će ove godine otići i iskoristiti mogućnost koju im je obezbedilo ministarstvo. Zadovoljni smo što smo i u tom smislu pomogli našim korisnicima i što nisu morali sami da se bave administarcijom i podnose zahteve, rakao je Vukadinović.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=81623

11 јуна 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up