Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Izuzetna posećenost poljoprivrednika iz Velike Plane i Gornje Stražave na predavanjima PSS Prokuplje

Autor 18 јан 2018

PROKUPLJE- Proteklih dana savetodavci Poljoprivredno stručne službe iz Prokuplja održali su predavanja u Babotincu, Velikoj Plani i Gornjoj Stražavi. Veliki broj prisutnih poljoprivrednih proizvođača izrazili su zadovoljstvo što im se pružila prilika da dođu do dragocenih informacija koje su ovom prilikom mogli da čuju.

Najveće interesovanje poljoprivrednih proizvođača je bilo za ostvarivanje prava na podsticajna sredstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i za konkurs po IPARD programu (predpristupni fondovi Evropske Unije) uslove i rokove za podnošenje zahteva.

Savetodavci D. Tonić,D. Petrović i S. Jović i ovom prilikom podsećaju da su rokovi

-za podnošenje zahteva za ostvarivanje osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji  ( po ha) od 1. marta do 30. aprila,

-za regres za đubrivo od 3.maja do 30.septembra uz zahtev priložiti račune za NPK đubriva koji važe od 1.oktobra predhodne godine,

 Takođe podsećaju da površine pod vinogradarskim kulturama obavezno treba prijaviti Centru za vinogradarstvo u Nišu tel: 018/4541-128, a da se

– zahtevi po IPARD konkursu podnose najkasnije do 26. februara 2018. god. za kupovinu novih traktora, mehanizacije i opreme.

U najavi su i

 Investicije u fizičku imovinu u vezi sa preradom i marketingom poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva od 01.03.do 30.04.2018.

 Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (izgradnja objekata, kupovina nove opreme i mehanizacije uključujući traktore) od juna do avgusta 2018god.

 Investicije u fizičku imovinu u vezi sa preradom i marketingom poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva (izgradnja objekata, kupovina nove opreme) od juna do avgusta 2018god.

Napomena: Rokovi objave poziva koje su u najavi su informatinog karaktera i podložni su promenama.

Poljoprivredna stručna služba pruža stručne savete na teritoriji celog Topličkog okruga i proizvođači se mogu obratiti kako bi se informisali o podsticajima Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede. PSS Prokuplje se nalazi na adresi Vasilija Đurovića Žarkog u Prokuplju.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=74957

18 јан 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Izuzetna posećenost poljoprivrednika iz Velike Plane i Gornje Stražave na predavanjima PSS Prokuplje”

  1. Zorana Zivkovic

    Ljudima koji se bave poljoprivredom ovakve akcije mnogo znace.

  2. Sve pohvale PSS koji vredno rade svoj posao.

  3. Maria

    Velika posecenost, jer ova predavnja poljoprivrednicima mnogo znace.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up