Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Još jedan uspeh Varoškog pozorišta Histrion

Autor 4 маја 2018

PROKUPLJE- Varoško pozorište Histrion iz Prokuplja premijerno je izvelo predstavu “Evropejci” po tekstu niškog glumca Miroljuba Nedovića, u režiji Prokupčanina Jugoslava Jovanovića.

Evropejci, to je već čitavu deceniju aktuelna tema koja verno odslikava položaj naroda koji se zaglavio između želja i mogućnosti.
“Pokušali smo da dočaramo te kumove onakve kakvi u stvari i jesu”, kaže glumac Nebojša Milenković. “I ti sitni kumovi, ako su mali imaju sijaset svojih problema, ali i oni razmišljaju o toj nekoj visokoj politici, kako ćemo i šta ćemo u toj Evropi.”
“Vrlo je lako i vrlo teško raditi naš mentalitet”, ističe glumac i reditelj Jugoslav Jovanović. “To je Niš – Prokuplje, južna pruga”. Riki Nedović nam je omogućio tekst i to je za nas, njegovi tekstovi su super, mnogo su dobri i treba da se igraju.”

Komad je satirično-ironična komedija o sudaru srpske tradicije i modernih evropskih shvatanja.

Publika je izašla zadovoljna sa predstave: “Fenomenalni, oni su stara postava već dugo glume tako da su oni stvarno majstori svog zanata.”

Komedija koja je ispunila očekivanja publike predstavlja još jedan uspeh Varoškog pozorišta Histrion, koji već četiri godine okuplja grupu prokupačkih entuzijasta i boraca za jači glas teatra u malim sredinama.

Sve što su obećali to su, ističe upravnik “Histriona” Miroljub Mirović, i uradili:

*Sve ono što smo obećali, mi smo i uradili. Sedam osam premijera, negde oko sedamdeset, osamdeset izvodjenja, što u našem gradu što van. Sve predstave naše su bile besplatne.

Predstava Evropejci za koju se traži karta više, igra se u humanitarne svrhe.

(RTS)

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=79890

4 маја 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up