U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Književnici iz Aleksinca gostovali u Prokuplju

Autor 1 jul 2015

PROKUPLJE-  U porti crkve Sveti Prokopije članovi Književnog društva „Velimir Rajić“ iz Aleksinca predstavili su svoj rad Prokupčanima. Veče pisane reči organizovano je u okviru Kulturnog leta u organizaciji Doma kulture.

porta crkve knjizevnici iz akeksincaporta crkve domacin knjizevnicima

Predstavljajući goste iz Aleksinca, urednik književnog programa Doma kulture Saša Milovanović istakao je da je i ovo veče posvećeno pisanoj reči nastavak prožimanja književnih stvaralaca iz dva grada, koje traje dugi niz godina unazad i koje obogaćuje i jednu i drugu sredinu.

Članovi književnog društa „Velimir Rajić“ Aleksandra Pavlović, Milica Damnjanić i Ljiljana Krstić, kroz svoje književno stvaralaštvo predstavile su i rad svojih kolega okupljenih u ovom udruženju.

Prokupački ljubitelji pisane reči imali su priliku da čuju dečju i poeziju za odrasle, ali i odlomke iz bajki i haiku poeziju.

Pročitajte i...  Konkurs za upis dece u PU "Sunce" Kuršumlija za školsku 2020/2021. godinu

Član Književnog društva „Velimir Rajić“ Aleksandra Pavlović istakla je da stvaraoce okupljene u ovom društvu karakteriše tematska raznolikost i  krasi velika ljubav i entuzijazam. Njihove pesme oslikavaju treptaj duše a prozna dela sublimišu opšte mudrosti.

– Naše društvo postoji 61 godinu. Ono okuplja i pisce za decu, prozne pisce, pa sve do onih koji pišu haiku poeziju – rekla je Pavlović i dodala da u okviru udruženja rade i dve grupe stvaraoca iz školskih klupa, jedna je osnovnoškolski program  a druga je alhemija reči.

Baš u tim alhemičarima reči ponikla je Milica Damnjanić, koja je svojim pre svega ljubavnim pesmama oslikala svet srednjoškolaca.

Sudija u penziji, član Književnog društva Srbije Ljiljana Krstić Prokupčanima je predstavila svoj bogat književni opus od pesama i bajki za decu, pa sve do haiku poezije. Ova književnica iz Aleksinca za svoju knjigu bajki „Vez u kamenu“ nagrađena je i književnom nagradom „Gordana Brajević“.

Pročitajte i...  Rod grožđa slabiji, kvalitet izuzetno dobar

Da se književnici i publika bolje razumeju a stihovi i proza dopru do srca prisutnih doprineo je ambijen porte crkve Sveti Prokopije.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=34336

1 jul 2015. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Književnici iz Aleksinca gostovali u Prokuplju”

  1. kultura

    Bravo,bravo i za Cara/

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up