Smiley face
U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Koncert za dušu: Vlatko Stefanovski pokazao da je najveći virtuoz na gitari

Autor 15 јула 2017

KURŠUMLIJA- Mega zvezda ex Yu prostora i jedan od najvećih virtuoza na gitari Vlatko Stefanovski, čija je muzika kombinaciji džeza, roka i balkanske tradicionalne muzike, nastupio je sa Triom na Kuršumlijskoj gitarijadi i oduševio posetioce. Ovaj vrsni umetnik svirao je bravure na gitari uz takođe dobre muzičare, Dina Milosavljevića za bubnjevima i Đoku Maksimovskog na gitari. Trenutno su na turneji, gde promoviše svoj album, Nastupili su u Nišu a već sutra sviraju  u Puli na Brionima, zatim u Dubrovniku…

Vlatko Stefanovski svirao je sa mnogim značajnim svetskim umetnicema, sa simfonijskim orkestrima, radio je filmsku muziku. Iza sebe ima mnogo  albuma i koncerata. Kaže da je ključ uspeha samo kvalitet. Ne pripada jednom pravcu ili muzičkom stilu, ali da u svakom daje 100 % sebe i zato je sve tako dobro. Kaže da pored njega ima dosta dobrih muzičara, a da  je najbolji  muzičar u Srbiji  Divna Ljubojević,  koja peva duhovnu muziku. Vlatko za nju kaže da je sam vrh,  fantazija, od nje nema bolje.

-Drago mi je što ste me pozvali da dođem jer sam mislio da poznajem svaku stopu Balkana ali u Prokuplju i Kuršumliji nisam bio. Zadovoljstvo je obostrano. Svaki grad nosi svoju specifičnost, koju prepoznajem i nađe mesto u muzici koju stvaram. Ako ste kreativni i talentovani, morate raditi na svom kvalitetu i samo ići u tom pravcu, Morate biti autentični, vođeni idejom koja oslikava muzičko bogastvo-kazao je Vlatko Stefanovski.

Koncert su započeli sa naslovnom numerom “Seir”. Sledile su  “Gitar car”, “Kantri””Jovano, Jovanke”, “Čuvam noć od budnih”, “Mamurni ljudi”, “”Makedonsko devojče”, do “Čukni vo drvo”, koja je bila za kraj. Na bis su pevali “Uči me majko karaj me”. Kako reče Stefanovski- evo za kraj Kuršumlijo, nešto posebno . Sve kompozicije koje su odsvirali su poput nanizanih bisera. Sve su imale zajedničku nit koja ih je spajala a to je kvalitet i emocija koju svaka nosi. Svaki aplauz i ovacije su dvostruko zaslužili. Bili su impresivni na sceni, pokazali mladim ljudima šta je kvalitet u moru kiča i šunda koje plasiraju mnogi elektronski i štampani mediji.

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=65147

15 јула 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Koncert za dušu: Vlatko Stefanovski pokazao da je najveći virtuoz na gitari”

  1. saxon

    ubica mekog srca

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up