Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Kulturni centar se pridružio svetkoj kampanju protiv nasilja nad ženama

Autor 10 нов 2017

BLACE- U periodu od 25. novembra do 10. decembra Kulturni centar “Drainac” Blace biće osvetljen naradžastom bojom povodom obeležavanja kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”. U pitanju je globalna, svetska kampanja koju obeležava 1.700 organizacija u preko 100 država sveta.

Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10.decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Cilj kampanje – 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama je podizanje svesti i preuzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama.

Zvanična boja kampanje je narandžasta kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama.

Kao deo ove inicijative, organizuju se događaji u zemljama širom sveta, a znamenitosti u gradovima su osvetljene narandžastom bojom, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje.

Prošle godine u okviru kampanje osvetljeni su mnogi znameniti objekti poput piramide u Egiptu, Empire State Building i sediša Ujedinjenih nacija u SAD.

Lokalna samouprava opštine Blace podržala je ovu kampanju pa će s tim u vezi  Kulturni centar – Drainac Blace kao prepoznatljiv simbol grada biti osvetljen tokom kampanje  narandžastom bojom.


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=71588

10 нов 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up