Smiley face
U kategoriji Blace, Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Kuršumličanin Branko Vukajlović pobednik Likovnog konkursa „Draincu u čast“

Autor 10 окт 2017

KURŠUMLIJA/BLACE – Na Likovnom konkursu „U čast Draincu“, koji je raspisala Narodna biblioteka „Raka Drainac“ Blace, prvo mesto osvojio je profesor umetnosti i slikar, Branko Vukajlović, Kuršumličanin koji živi i radi u Nišu. Vukajlović ističe da je njegov stil u slikarstvu jako prepoznatljiv, jer godinama učestvuje na mnogim kolonijama- to je jak kolorit boja. Na taj način on je predstavio pesnika Drainca.

Portret Drainca, rad Branka Vukajlovica

Portretom  Drainca, koji je uradio Vukajlović, postavljeni su visoki standarda ovog konkursa koji se održava po prvi put, i biće zaista težak zadak učesnicima da sledeće godine nadmaše ovogodišnjeg pobednika.  On je naslikao realističan portret velikog pesnika, sa okruženjem koje je predstavio  na jedan impresivan način što potpuno  oslikava pesnika koji je u isto vreme bio i na oblaku, i na talasima, i u čamcu, i na krilima mašte dok  je pisao svoje  pesme.

 

Branko Vukajlovic

-Za konkurs sam saznao maja meseca, kada je raspisan preko škole u kojoj radim a dobio sam i poziv od Kulturnog centra „Rade Drainac“ sa kojim već dugo sarađujem. Pošto im je ovo prvi konkurs želeo sam da im pomognem tako da sam poslao svoj rad i radove učenika. Moj rad je ulje na platnu sa jakim koloritom boja.  Nagradu sam očekivao uz svo poštovanje stvaralaštva svojih kolega. U umetnosti je teško biti u nekom žiriju jer tu presuđuje subjektivan osećaj samih članova,  šta je po stilu njima bliže. Mnogo puta sam bio u žiriju a pogotovu je teško kada se u umetničkom svetu dobro poznajemo. Uvek treba biti do tančina profesionalan jer samo tako se podižu standardi budućim konkursima-rekao  je Topličkim vestima Branko Vukajlović, slikar i profesor umetnosti.

Inače, Branka uskoro očekuje odbrana master rada a potom slede izložbe.


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69861

10 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Kuršumličanin Branko Vukajlović pobednik Likovnog konkursa „Draincu u čast“”

  1. Bravo kursumlicani ma i da hocete da propadnete ne mozete takav talenat niko ne moze da unisti

  2. Анонимни

    Cestitke Branku na prvom i Radici ns drugom. Ovo je transpsrentno sto dte objavili Likovni rad, tsko bi bilo dobro da objavite i Radicin Esej. Cestitke oboma i puno uspeha dalje.

  3. Анонимни

    E bravo za Vukajlovica i za Gavrilovicevu, svaka cast. Sto vise lepih nagrada i ovakvih tekstova. Sve nam je sumorno a Kultura ipak opstaje, bravo za sve koji rade na kulturi, kada je narodu svega preko glave. Pozdrav od Dragane

  4. Ljiljana Ilić

    Bravo kolega!!!

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up