U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Kuršumlija: Svršeni osnovci polagali završni ispit iz srpskog jezika

Autor 17 juna 2019

KURŠUMLIJA- Danas je prijemni ispit iz srpskog jezika protekao bez ikakvih problema u OŠ “Drinka Pavlović” i “Miloje Zakić“ u Kuršumliji, saopštili su nam iz ovih škola. Ispit je polagalo 182 đaka. Sutra ih očekuje ispit iz matematike a u sredu kombinovani: istorija, geografija, fizika hemija i biologija.

Slađana Đorđević, koordinator “Drinkine” škole naglasila da je u OŠ “Drinka Pavlović polagalo 93 učenika. Dvoje se nisu pojavili, imaju pravo u avgustu  a dežurali su nastavnici iz Blaca iz OŠ “Stojan Novaković”,  i iz kuršumlijskih škola “Miloje Zakić”, Ekonomsko-tehničke i Gimnazije. Prijemni je počeo na vreme, nije bilo nikakvih problema a ni primedbi. Za vreme polaganja završnog ispita ovu školu posetila je tročlana komisija Ministrastva prosvete i takođe konstatovala da je sve regularno. Đorđević je naglasila da su učenici imali pripreme tako da su rasterećeno danas polagali, i da su očekivanja mnogih da prijemni polože sa velikim brojem poena, kako bi upisali željenu školu. Učenicima želimo pun uspeha na sutrašnjem prijemnom iz matematike a u sredu na kombinovanom ispitu-kazala  je Topličkim vestima Slađana Đorđević, koordinator .

Pročitajte i...  U Igrištu obeležen Dan primirja u Prvog svetskom ratu

Učenice ove škole, Isidora Tamburić i Snežana Radoičić iz VIII/4, i Danica Leković, VIII/2, koje su odlične učenice, nakon završenog testa iz srpskog jezika kazale su nam da nije bilo teško. Da je samo trebalo dobro razmisliti na ona pitanja koja su dvosmislena, ali  da su svih 20 pitanja uradile i nadaju se tačno. Sutra očekuju malo teži test iz matematike, no, nadaju se takođe velikom broju poena, njihova želja je da upišu kuršumlijsku Gimnaziju, prirodno-matematički smer.

Nataša Miladinović, pomoćnik direktora OŠ “Miloje Zakić” naglasila je da je  polagalo 80 učenika ove škole i 9  učenika dislocirane škole iz Podujeva a dežurali su nastavnici iz kuršumlijskih škola: “Drinkine” i Ekonomske-tehničke škole, iz Blaca i iz Gimnazije. Da je sve proteklo po planu, i da nije bilo probleema.

Pročitajte i...  Obaveštenje o režimu saobraćaja na putu Blace-Beloljin

Inače, u četvrtak 21. juna biće prvi preliminarni rezultati, zatim slede  žalbe i primedbe a konačni rezultati biće 27. juna.

Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
udemy free download
download redmi firmware
Premium WordPress Themes Download
free online course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468245

17 juna 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up