Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Ljubomiru Antonijeviću iz Kuršumlije danas uručena “Srebrna plaketa” za najplemenitiji podvig godine

Autor 13 феб 2018

KURŠUMLIJA- U Skupštini grada Beograda danas je Ljubomiru Antonijeviću (33) iz Kuršumlije uručena „Srebrna plaketa“ za najplemenitiji podvig godine, koju tradicionalno dodeljuju „Večernje novosti“ za pokazanu humanost u spasavanju ljudi. Ovaj najhumaniji Kuršumličanin za 2017. godinu za Topličke vesti je naglasio:”Spasiti nekom život to nema cenu i to ne može da se poredi ni sa čim ali danas kada su nam plakete uručivane, svi smo bili tako ponosni jedni na druge. Povezivala nas je ista nit „hrabrost“, za šta nam je i uručeno  priznanje”.

Član žirija akademik Matija Bećković je kazao da se nagrade ne dodeljuju za dato „obećanje“, već za pokazano i učinjeno delo, zato na spisku nema političara.

Ljubomir  Antonijević, koji radi u mesari „Tri praseta“, 10. februara 2017 .godine,  spasio je deku u čijoj kući je izbio požar a koja se nalazi u blizini mesare. Zbog ovog humnag dela njemu je pripalo ovo priznanje.

-Upoznao sam danas najhumanije i nesebične ljude kojima su životi drugih jednako dragoceni kao sopstveni život. Moram da priznam da sam zato jako ponosan i na sebe i na njih-kazao je za Topličke vesti, Ljubomir Antonijević.

U Skupštini grada Beograda, pre uručenja plaketa najhrabrijima, nastupio je hor i napravio uvertiru u najsvečaniji trenutak. Prisutnima se obratio i glavni i odgovorni urednik “Večernjih novosti” Milorad Vučelić, koji je istakao da je srpski narod od pamtiveka bio i ostao plemenit što su pokazali današnji lauerati.

Akademik i predsednik žirija Matija Bećković, na 55. dodeli priznanja, naglasio je da sa radošću Srbiji predstavlja viteške podvige najplemenitijih ljudi za 2017. a ovako plemenitim podvizima čuva se naša nada, um i čast. Zamislite kada bi moćnici bili plemeniti koliko su jaki kakva bi to sreća na planeti bila, kazao je Bećković.

Inače, žiri koji je odlučivao o dodeli zlanih i srebrnih plaketa činili su akademici Matija Bećković i Dušan Kovačević, glumice Tanja Bošković i Rada Đuričin, zastupnik načelnika VMA pukovnik profesor dr Miroslav Vukosavljević, humanitarac Arno Gujon, novinar Branko Stanković, direktor “Komtrejda” Veselin Jevrosimović i glavni i odgovorni urednik “Večernjih novosti” Milorad Vučelić. Pored njih dodeli su prisustvovali i ministri u Vladi Srbije ALeksandar Vulin, Branko Ružić i Nenad Popović.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=76033

13 феб 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Ljubomiru Antonijeviću iz Kuršumlije danas uručena “Srebrna plaketa” za najplemenitiji podvig godine”

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up