Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih obeležila tri godine od osnivanja i proslavila slavu

Autor 14 нов 2017

KURŠUMLIJA- Danas je Međuopštinska organizacija  slepih i slabovidih Kuršumlija obeležila tri godine postojanja i ujedno svoju slavu Svete Vrače „Kozmu i Damjana“. Učenici „Miloje Zakić“ škole sa svojim učiteljima pripremili su lep kulturno-umetnički  program koji su izveli za ovu priliku. Predsednik MOSS Zoran Radisavljević, istakao je da broje 60 članova i da će se maksimalno truditi da pomognu u rešavanju problema svojih članova. Istakao je da su organizovali i turnir u šahu.

MOSS broji 60 članova iz Kuršumlije i  Blaca,  članica je Saveza slepih Srbije. Današnjoj godišnjici prisustvovala su slepa i slabovida lica u pratnji svojih najbližih. Prisustvovali su  i predsednici  organizacije slepih iz Jagodine i Aleksinca.

-Mi smo tu da pomognemo u pružanju pravne pomoći našim članovima kako bi ostvarili sva prava. Naš cilj od osnivanja je socijalno-humanog karaktera, pomaganje u rešavanju problema sa kojim se susreću slepa i slabovida lica, da realizujemo projekte obuke na računarima. Organizovali smo šahovski turnir, povodom našeg Dana. Prvo mesto osvojio je Radoje Radovanović, drugi je bio Luka Bulatović a treći Mirko Dimitrijević. Oni su slepa lica iz Prokuplja i Beograda. Zahvaljujem se učenicima i njihovim učiteljicama i učiteljima koji su nam pripremili ovako lep program i pokazali dobrotu, ljudskost i solidarnost, koji su najbitniji pored znanja koje im prenose u školi i želim  im sve najbolje u toku školovanja-rekao je između ostalog,  Topličkim vestima  Zoran Radisavljević, predsednik Opštinske organizacije slepih i slabovidih lica.

Najmlađi član koji je prisustvovao danas je Malina Pavlović  iz Rudara, učenica III godine srednje škole, koja je nastupila sa pričom „Ne smemo dozvoliti da nam se nešto zlo dogodi“, koju je poslala na Literarni konkus u Kragujevac . Ona je završila osnovnu školu u Zemunu kao  đak generacije. Sada pohađa  srednju  Pravno-birotehničku. Njeno školovanje, dok je pohađala osnovnu školu  finasirala je opština, a od tada njena majka Gordana ističe da plaćaju sami. Internat iznosi 30 hiljada a jedini novac koji dobijaju je Malinina tuđa nega i pomoć.  Školuju još dve ćerke. jedna  je na Višoj školi u Prokuplju a druga  ide u Osnovnu, i sem poljoprivrede nemaju nikakva primanja.

Učenici „Miloje Zakić“ škole, od prvog do petog razreda. pripremili su prigodan prgram za ovaj dan u trajanju od sat vremena, na opšte oduševljenje prisutnih koji u ih nagrađivali aplauzima.  Bilo je recitacija, dramskih tekstova, pesama i tradicinalnih narodnih kola. Njihove učiteljice istakle su da su deca sa radošću pristupila u pripremi današnjeg programa i da  je to njihov doprinos ovom danu. Njihova želja je bila da kroz ovaj program pokažu  koliko su kretivna i ulepšaju Dan i uveličaju slavu MOSS-u. Uvek pokazuju spremnost da učestvuju na ovakvim i sličnim  manifestacijama a uz njihovu pomoć sve to lepo realizuju.

 

 

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=71835

14 нов 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up