Smiley face
U kategoriji Doljevac, Društvo, Poslednje Vesti.

Meštani Šarlinca traže kazne za nesavesne komšije

Autor 8 феб 2018

DOLJEVAC- Meštani Šarlinca u opštini Doljevac već duže vreme muku muče sa nekoliko problema. Prvo, divlje deponije koje niču kao pečurke posle kiše, nisu problem samo Šarlinčana, ali ih ima i tamo. Takođe, kako kažu meštani, jedan od ozbiljnijih problema u ovom selu su i poplave. Naime,  sa iole obilnijim padavimana iz pravca Voljčinca slivaju se velike količine vode ka ataru Šarlinca, te polja i plastenici često budu pod vodom, a neretko se dešava da budu poplavljena i dvorišta i kuće u tom delu sela.

Iako JKP, koje je zaduženo za iznošenje smeća, redovno obavlja ovu delatnost, a na poziv MZ i čisti mesta gde nesavesni pojedinci izbacuju smeće, divlje deponije nanovo nastaju, kaže predsednik MZ Šarlinac Jovica Mičić. Nesavesnim pojedincima, prema našim saznanjima još uvek niko nije stao na put, tj. niko nije kažnjen zbog ovog ponašanja. Zato iz MZ još jednom apeluju na nadležne inspekcijske organe da reaguju i kazne nesavesne meštane.

– Građani su se više puta obraćali MZ tražeći da rešimo problem. Mi smo se angažovali kod nadležnih inspekcijskih oragana i tražili da pojačaju nadzor. Međutim, problem i dalje nismo rešili. Zato još jednom apelujem na nadležne inspekcijske službe da se aktivno uključe u rešavanje ovog problema, ali bih još jednom javno zamolio i stanovnike da ne prljaju mesto u kojem žive i da ne bacaju smeće tamo gde mu nije mesto-kaže Mičić.

Takođe, kako kažu meštani, još jedan od ozbiljnijih problema u ovom selu su i poplave. Naime,  sa iole obilnijim padavimana iz pravca Voljčinca slivaju se velike količine vode ka ataru Šarlinca, te polja i plastenici često budu pod vodom, a ne retko dešava se i da budu poplavaljena i dvorišta i kuće  u tom delu sela, što nam je u razgovoru potvrdio i Mičić.

–  Tačno je da imamo velikih problema  sa nadiranjem vode iz atara sela Voljčinac. Krajem prošle godine imali smo plavljenje desetak kuća, a i nekoliko plastenika sa ranim povrćem je uništeno. Rešenje bi bilo pravljenje kanala za usmeravanje vode, ali iako se taj posao planira već nekoliko godina unazad, još uvek ništa po tom pitanju nije urađeno, kaže Mičić.

Delom su za taj problem krivi  pojedini meštani jer nelegalno seku vrbe pored Toplice, gde ostavljaju sitno granje, koje  zatim izaziva zakrčenje sa nadolaskom vode, tokom kišnog perioda.

Opštinski komunalni inspektor Srđan Stanković potvrđuje da su im se iz Šarlinca obraćali za pomoć, te, kako kaže, u narednom periodu planiraju da se ovim problemima stanovnika Šarlinca aktivnije pozabave.

(J. Kozomora)


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=75822

8 феб 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Meštani Šarlinca traže kazne za nesavesne komšije”

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up