U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u Donjem Grguru otvorio pogon za toplu preradu voća

Autor 16 juna 2019

BLACE- Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvorio je danas u blačkom selu Donje Grgure pogon za toplu preradu voća koji radi u sklopu kompanije Midi organic sa sedištem u Donjem Grguru.

Kompanija Midi organic prva je firma u Srbiji koja je započela organsku proizvodnju i preradu voća. Preduzeće je osnovano 2006.godine a u projektu organske proizvodnje je od 2000-te godine. Trenutno sarađuje sa 480 kooperanata i svo voće koje se ovde prerađuje je organskog porekla. U ovom preduzeću prerađuje se svo voće a prošle godine ovde je u suvu šljivu prerađeno oko 240 vagona šljiva.

Svečanom otvaranju novog pogona prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave Opštine Blace, predsednik opštine Milan Ćurčić i zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović, brojni inostrani partneri kompanije Midi organic iz Donjeg Grgura.

Pročitajte i...  Ministar poljoprivrede Nedimović otvara Dane šljiva u Blacu!?

Ispred kompanije Midi organic prisutne je pozdravio Žika Janićijević koji je istakao da je ovo danas za komapniju Midi organic i sve proizvođače voća u široj okolini veliki dan.

U novom pogonu za toplu preradu voća proizvodiće e kaše od svih vrsta voća, saznajemo od Janićijevića koji je dodao da ovo preduzeće ima stalno zaposlenih 83 radnika a novi pogon uposliće još 30 novih.

Što se plasmana tiče ,proizvodi Midi organica izvoze se u sve zemlje Evrope i Ameriku.

  • Imamo u Holandiji ekskluzivnog kupca zahvaljujući kojem izvozimo naše proizvode i 10 sertifikata koji nam taj izvoz omogućuju. Nedavno smo uveli i Global gap, novi standard, istakao je Janićijević.

Novi pogon svečano je pustio u rad ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović koji je istakao da u ovom preduzeću postoje tri veoma bitne strategije – organska poljoprivreda koja je na zapadno evropskom i svetskom tržištu veoma tražena, izvoz u Holandiju, Nemačku, Francusku, Sad…a ovde je zastupljena i prerađivačka industrija što dovodi do povezivanja većeg broja kooperanata.

Pročitajte i...  Stiglo ulično svetlo, čekaju još asfalt pa da nakrive kapu

  • Vlada Republike Srbije daje 50% podsticaja za prerađivačku industriju naročito u ovim opštinama koja su nerazvijena, poput Blaca , tako da imaju svu našu podršku, istakao je ministar Nedimović koji je posebno istakao i pohvalio činjenicu da ovo preduzeće za svaki sklopljeni brak svojih radnika daje po 2000 evra kao i za svako novorođeno dete…

  • Predsednik Opštine Blace, Milan Ćurčić istakao je da je opštini Blace gde se šljiva gaji u broju od preko 2,5 miliona , potrebno još ovakvih investitora poput Midi organica koji je bitan za čitav ovaj region.
  • Midi organic preko svojih koopreranata povezuje našu opštinu sa susednim opštinama Kuršumlija i Brus, istakao je predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić .
  • Jedan od kooperanata Midi organica , gospodin Džerald je istakao da su proizvodi ovog preduzeća veoma cenjeni na organik tržištu Evrope i Amerike.
Pročitajte i...  Ulica prema Leoniju puna smeća: Isprazne džepove i torbe pa idu kući!


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468183

16 juna 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up