U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ministarstvo pravde finansira sređivanje pozornice u Domu kulture

Autor 5 juna 2018

PROKUPLJE- Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ dobio je od Ministarstva pravde po osnovu oportuniteta 371.280,00 za sređivanje pozornice.

-Na veliko zadovoljstvo svih nas naš projekat je podržan i ove godine. Sa novcem koji smo dobili uradićemo kompletnu rekonstrukciju pozorišne scene, rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović i dodala da im ova podrška mnogo znači, jer će se svi izvođači, po završetku radova na sceni prokupačkog pozorišta, osećati opuštenije i lepše zbog podloge na kojoj igraju, pošto će biti čvršća i lepša.
I većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić je izrazila veliko zadovoljstvo zbog toga što je projekat Doma kulture podržan od Ministarstva pravde po osnovu oportuniteta.

-I ove godine, kao i prethodne, Dom kulture je imao sreću da projekat sa kojim se javio na konkurs bude pozitivno sagledan. Ta sredstva će biti utrošena strogo po projektu, a sve u cilju poboljšanja uslova rada amatera. Da je on zaista dobar, govori i to da je od 1336 projekata, koliko je stiglo na konkurs, prošlo 130, a da je projekat Doma kulture na 37 mestu. Sredstva izdvojena za ovu namenu bila su veća u odnosu na prošlu godinu, tako da je i veći broj projekata sagledan, istakla je većnica za kulturu Milica Erić i zahvalila se Ministarstvu pravde što je podržao projekat prokupačke ustanove kulture.
Ona je naglasila da će i Opština Prokuplje ovoj ustanovi kulture pružati podršku kad god je to potrebno.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=81375

5 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up