Smiley face
U kategoriji Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Mobilan narod!

Autor 11 феб 2017

KURŠUMLIJA- Doživesmo i mi odrasli i stariji naprednu tehnologiju i pametne telefone. Ide narod i priča sam sa sobom, šofer vozi autobus pa se raspričao a ovamo ga niko ne sluša. Razgovori i međusobne priče su za narod dar od Boga, ali sam sa sobom nikako. Džaba je Njegoš kazao: „Blago onom ko rano poludi pa mu život u veselju prođe“. To više ne važi za ovozemaljski „mobilan“ narod.
Vrnjačka banja je turistički centar i tamo dolaze razni gosti. Sedim ja sa društvom u jednom tamošnjem hotelu i posle ručka trošimo vreme uz priču. Pored nas komšije Beograđani, dva bračna para sa po dvoje male dece. Kod njih niko ništa ne priča, svi samo mrdaju prstima i stiskaju mobilne i tablete. Mirna i zadovoljna deca, kao i tate i mame. Računam ja da je to običaj samo u luksuznim i lepim varošima, ali se prevarih.

Života Jevremović i Radovan Radovanović na Krfu

U kuršumliskoj varoši u jednoj od gradskih kafana svratismo jedno veče Života, Gliga i ja na po jednu dobru kafu. Lep ambijent, mi se raspričali i pijuckamo kafu. Ima tu i mladeži. Mrak je već odavno, a u neko doba počeše da dolaze u kafanu đaci, pa i deca predškolskog uzrasta. Poručuju Coca Colu i prstićima samo stiskaju mobilne. Uglavnom ćute i bulje u te spravice.
Shvatismo mi penzioneri da nam u ovom „vrtiću“ nije više vreme za sedenje pa na vreme odosmo kući da nas naši ne grde. Idemo kući na spavanje i sećamo se našeg đačkog doba. Kao prvo, mi para nismo imali za kafanu, niti smo smeli tamo da ulazumo. Drugo, ako se slučajno nekom đaku to i dogodi a vidi ga profesor Raka, taj je nadrljao. Sutradan za njegov čas najpametnije je bilo dobro naučiti svo gradivo i sam se javiti za odgovaranje, pre nego što te on kao slučajno prozove iz dnevnika.
(Autor Radovan Radovanović iz Sagonjeva)


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=57795

11 феб 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Mobilan narod!”

  1. Ови млади ће заборавити наш лепи језик и говор .Они већ имају неки свој језик и начин говора Нешто преко усана мрмоље да их неможеш разумети .

    • goran

      Zavisi kako se deca vaspitavaju nasa deca mogu da kupe sve sto pozele da imaju ali mobilni lap top to ne moze jer mi smo bez toga odrasli pa i njih ucimo tako da zive i uspevamo u tome priroda je lepsa od mobilnog telefona

  2. Da raka me prozivao stavi olovku prevrne pa odmeri u dnevnik i ja na tablu kartu e bilo lepo i veselo skolovanje raka legenda

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up