Smiley face
U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Na računu opštine Prokuplje 300 miliona

Autor 30 окт 2017

PROKUPLJE- Na 15. sednici Skupštine opštine Prokuplje razmatran je Izveštaj o izvršenju budžeta Opštine Prokuplje za prvih devet meseci ove godinnje, koji iskazuje dobro ostvarenje prihoda i beleži da na opštinskom računu ima u ovom trenutku 311.674.584,53  dinara.


Kako istaknuto na ovom zasedenju ovakav dobar rezultat ostvaren je zahvaljujući domaćinskom poslovanju opštinskog rukovodstava, a pomenuta raspoloživa sredstva biće utrošena na ulaganje u infrastrukturu. Na sednici je još rečeno da je proekcija ostvarenja budžeta do kraja godine preko 80 odsto,
Na današnjoj sednici doneta je odluka o utvrđivanju elemenata poreza na imovinu za teritoriju opštine Prokuplje za 2018.godinu. Za potrebe utvrđivanja prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti kao elemenata za utvrđivanje osnovice poreza na imovinu, teritoriju opštine Prokuplje čine četri zone, u zavisnosti od komunalnoj opremljenosti.
Odlukom o izmeni odluke o datumima koje obeležava Opština Prokuplje, 12. oktobar, Dan oslobođenja Prokuplja u Velikom ratu uvršten je u datume od značaja za našu Opštinu . U skladu sa ovom odlukom Opština će planirati sredstva u budžetu i biti nosilac organizacije obeležavanja ovog datuma, koja će se organizovati kako se očekuje , kod budućeg spomen obeležija Gvozdenom puku.

U nastavku sednice doneta je Odluka o pribavljanju gradskog građevinskog zemljišta u javnu svojinu, sa ciljem ozakonjenja svih gradskih ulica na čijem se asfaltiranju trenutno radi. Doneta su i Rešenja o imenovanju školskih odbora.
Odbornici su na današnjem zasedanju, između ostalog upoznati sa pripremljenošću škola i predškolskih ustanova za narednu godinu, saopštila je Služba za informisanje opštine Prokuplje.

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=71033

30 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Na računu opštine Prokuplje 300 miliona”

  1. Milos

    Pa vi ste gori od RTS-a devedesetih.

    Ni reci o onome o cemu se na sednici zapravo najvise raspravljalo, a umalo nije doslo do tuce!

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up