U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Nacionalna nedelja dojenja obeležava se pod sloganom “Dojenje – ključ održivog razvoja “

Autor 9 okt 2016

BLACE- Dom zdravlja Blace obeležio je nizom aktivnosti Nacionalnu nedelju dojenja, koja se obeležava od 30. septembra do 7.  oktobra sa ciljem podsticanja dojenja i poboljšanje zdravlja beba širom sveta.

Ovogodišnji slogan “Dojenje – ključ održivog razvoja ” želi da istakne ne samo koliko je dojenje značajno za bebu i majku, nego i celokupan razvoj društva i da utiče na gotovo svaki aspekt življenja u modernom svetu.

unnamed-1unnamed

-Patronažne sestre Doma zdravlja Blace su tokom ove nedelje imale zadatak da informišu i uključe što više aktera u promociju dojenja i da daju podršku trudnicama i majkama koje doje.  Kroz ,,Školu za trudnice”, a prvenstveno kroz svoje aktivnosti na terenu su obuhvatile veliki broj trudnica i majki kako bi promovisale dojenje kao najbolji izbor ishrane dece u najranijem periodu života, kažu u Domu zdravlja Blace.

Pročitajte i...  Asfaltiran još jedan put u Berilju

Pored razmene iskustava, učesnici ovih aktivnosti su  mogli da dobiju stručne odgovore i da se upoznaju sa informativnim materijalom na temu ,,Dojenje i prednosti prirodne ishrane”.

Nacionalna nedelja dojenja ove godine povezuje stvaraoce promena na nivou zajednice, države i regiona, koji pozivaju na globalne akcije.

Cilj obeležavanja je da se društvena svest o značaju i prednostima dojenja podigne na viši nivo. Isto tako je potrebno podizati nivo društvene svesti o značaju pružanja aktivne podrške porodici.

Dobrobit je opšta, pripada celoj zajednici, jer se time unapređuje zaštita zdravlja majke i deteta.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=52917

9 okt 2016. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up