U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nagrada za prokupačko pozorište na festivalu u Makedoniji

Autor 4 juna 2018

PROKUPLJE- Na Dramskom amaterskom festivalu u Kočanima u Makedoniji, pozorišna predstava „Ana je čekala“, Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“, osvojila je nagradu za umetničku inovaciju i pozorišno istraživanje. Predstavu je po tekstu Srbijanke Stanković režirala Tijana Petrović.


Od četrdesetak predstava koliko je bilo prijavljeno za Festival, prokupačko pozorište je prošlo selekciju i našlo se među 15, kao jedino iz Srbije.
Posle uspešno izvedene predstave u utorak 29. maja stiglo je i zasluženo priznanje. Žiri je nagradio iskrenu požrtvovanost ansambla i umetničku širinu u stvaranju ovog autorskog projekta.
-Ovaj nastup na festivalu u Kočanima je bilo deseto, jubilarno izvođenje predstave „Ana je čekala“. Zadovoljna sam igrom celog ansambla, jer smo je izveli sa puno emocija, koje nisu izostale ni posle saznavanja da smo osvojili još jednu nagradu. Nadam se da ćemo i sledeće godine ponovo učestvovati na ovo međunarodnom festivalu, istakla je reditelj nagrađene predstave Tijana Petrović.
Ovo je prva međunarodna nagrada, koju je dobila ova predstava. Prethodilo joj je treće mesto na Festivalu amaterske režije, kada je i glumica Ljiljana Ilić, osvojila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu.
Sledeće njeno izvođenje planirano je za 15. jun u Lutkarskom pozorištu u Nišu.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=81326

4 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up