U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nagradno putovanje za pobednike literarnog konkursa

Autor 18 okt 2016

PROKUPLJE- Udruženje Topličana iz Beograda i Crkvena opština Kondželj organizovali su nagradno putovanje za učenike osnovnih škola iz Prokuplja i Blaca. Ovu nagradu učenici su osvojili na literarnom konkursu posvećenom 14. Vidovdanskom saboru održanom 28.juna u Kondželju kod Prokuplja.

oplenac-1 oplenac-2

Nagrađeni učenici obišli su mnoga značajna mesta iz srpske istorije. U Kruševcu su obišli Crkvu svete Bogorodice i spomenik kneza Lazara, u Takovu znamenitosti posvećene “Takovskom ustanaku” i kompleks Zadužbine kralja Petra I na Oplencu, koji godišnje poseti oko 100 hiljada posetilaca.

oplenac-4Na znamenitom mestu “Takovski ustanak” učenici su obišli spomenik Milošu Obrenoviću, zaštićeno stablo hrasta cera. Predavanje o Prvom i Drugom srpskom ustanku održala je učenica osmog razreda OŠ “9.oktobar” Mirjana Ranđelović.
U Oplencu su obišli Crkvu svetog Đorđa, mauzolej Karađorđeviđa, Karađorđevićev konak i kuću kralja Petra I.
Domaćin 14. Vidovdanskog sabora dr Nebojša Vukadinović rekao je da je cilj ovog putovanja bio da se đaci bolje upoznaju sa istorijom srpske države.
– Nagrađenim učenicima ovo je pri put da posete Takovo i Oplenac. Obilazeći ova značajna istorijska mesta oni su se još bolje upoznali sa istorijskim događajima iz XIX i XX veka i ličnostima koje su učestvovale u stvaranju srpske države, izjavio je Vukadinović i napomenuo da su đaci, obilazeći ova mesta, proširili svoje znanje iz istorije.

Pročitajte i...  KUD „Stojan Novaković“ Blace zove na rođendanski koncert

oplenac-3Prema njegovim rečima obilazak znamenitosti iz srpske istorije ostaće u lepoj uspomeni osnovcima.
Profesorica srpskog jezika Milka Tošić naglašava da je ovo bila jedinstvena prilika da učenici vide spomenike, crkve i druge znamenitosti i da uspostave nova prijateljstva.
Nagrađeni učenici su se zahvalili organizatorima putovanja i naglasili da je ovo bila jedinstvena prilika da se više upoznaju sa životom i radom dinastije Karađorđevića.
– Od svih predmeta najviše volim istoriju. Lepo je što smo obišli značajna istorijska mesta, obišli spomenike i crkve i upoznali sa novim podacima o događajima u Srbiji iz XIX veka, rekla je Mirjana Ranđelović.
Učenik osmog razreda OŠ “9.oktobar” Oliver Stoiljković rekao je da je upoznao
nove drugove i drugarice i da bi voleo da obiđe i druga značajna mesta  iz prošlosti Srbije.
– Opština Prokuplje, Kompanija Hisar i Proal dali su veliki doprinos u realizaciji nagradnog putovanja, izjavio je Vukadinović.

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
free online course
download mobile firmware
Download WordPress Themes Free
udemy free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=53400

18 okt 2016. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Nagradno putovanje za pobednike literarnog konkursa”

  1. Sandra

    Srbija ima sta da ponudi, lepo sto su ih nagradili putovanjem

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up