Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Najmlađi Prokupčani dobili poklon od Doma kulture

Autor 29 дец 2017

PROKUPLJE- Dom kulture Prokuplje poklono je najmlađim Prokupčanima povodom predstojećih praznika pozorišnu predstavu „Pazi šta želiš“ u kojoj su po prvi put igrali polaznici Škole glume Doma kulture. Uz najmalađe glumce na sceni, bili su i oni koji su već odavno poznati ovdašnjoj pozorišnoj publici. Tijana Petrović se pojavila u ulozi Babe, a Predrag Slavković je igrao lik Dede, dok se u ulozi najomiljenijeg dečijeg lika Deda Mraza pojavio Srđan Baktijarević. Prokupački Dom kulture svake godine, sada već tradicionalno, priprema novogodišnji program za decu. Ovaj put najveći doprionos u tome imali su polaznici Škole glume, koja radi u okviru ove ustanove.

-Uvek je lepo videti mlade glumce koji žele, ali i imaju od koga da uče glumu. Lepo je što u okviru Doma kulture postoji ovakva jedna škola. Treba uključivati mlade u ovakve programe, jer će možda baš oni jednog dana učiti neku drugu decu, kako se ponaša i šta je najvažnije na sceni, istakli su zadovoljni Prokupčani i upitali kada će uslediti repriza ove predstave, kako bi je još jednom pogledali sa gostima koji im dolaze za novogodišnje praznike.

Predstavu je prema tekstu Jelene Popović ražirala Tijana Petrović.

Ovo je ujedno i novina od osnivanja Dečije scene, koja se poklapa sa osnivanjem Škole glume, u ovoj predstavi po prvi put igraju mali glumci i odrasli.U predstavi „Pazi šta želiš“ najmlađi akteri su pokazali koliko su naučili i kako se snalaze na sceni, ali su i svoje drugare obradovali nesvakidašnjim, maštovitim poklonom za Novu godinu.


Najmlađi glumci u predstavi „Pazi šta želiš“, koji su nasmejali i oraspoložili publiku, bili su Zorana Marković, Iva Tonić i Luka Milovanović. Scenografiju za ovu predstavu potpisuje Milan Ilić, kostime je uradila Danijela Stević, majstor svetla je bio Dragan Babić, a tona Vladan Milutinović.

Među brojnom publikom u pozorišnoj sali Doma kulture, premijeri predstave „Pazi šta želiš“, prisustvovala je i većnica za kulturu Milica Erić.


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=74155

29 дец 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Najmlađi Prokupčani dobili poklon od Doma kulture”

  1. Predstava je bila odlicna. Moje dete je odusevljeno. Sve pohvale.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up